Hogy irassam így be?
Nem tudom hol laksz, mindenhol más a szokás. Kislányomat felvették oda ahol dolgoztam, de rá kellett írnom a jelentkezési lapra, hogy költözésünk folyamatban. Viszont most a kisfiamnak keresek bölcsit, egy megyeszékhelyű nagy városba (Miskolc). Államiba csak úgy veszik fel, ha a beiratkozásra viszem a miskolci lakcímű lakcímkártyánkat, ami nyílván nincs mert mi is falunk lakunk a közelben. Itt bölcsi nincs.
Jelenleg kézzel lábbal keresek magán bölcsit. Eddig 5 bölcsivel beszéltem, ebből 2 szinte rögtön elutasított, 2020 októberében lenne helyük, 2 helyre beadtam a jelentkezésünket, de nem biztos, hogy lesz hely, amikor mi szeretnénk. És egy hely mondta azt, hogy csak szeptembertől vesznek fel új gyereket.
Bízom benne, hogy a két hely valamelyikébe felveszik, mert ha nem akkor nincs megoldás, várni szeptemberig.
Második hozzászóló vagyok. Még annyit tennék hozzá, hogy hiába a tv, hogy 6 hónapos kortól lehet bölcsibe adni a kicsiket. Nekem mindegyik magán bölcsiben azt mondták, hogy csak egy éves kortól és már járni tudó gyereket vesznek föl.
Az államit nem tudom, mivel mint írtam már a lakcímkártyánál elbuktunk.
A nagyobbik fiam anno 11 honaposan kezdtem az allami bolcsit, mert mindig szeptembertol toltottek fel. Nagy tuljelentkezes volt. Zuglo.
Falura koltoztunk, itt magan bolcsit is nehezen talaltunk.
A munkahelyemnel bevennek allamiba, mindig van hely. 8 ker. A 9. kerületben viszont Nagy a tuljelentkezes. Szoval tenyleg nagyon helyfuggo.
Sok sikert!
Viszont, ha magant valasztasz, igenyeld a tamogatast, ha lehet. Nagyon nem mindegy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!