Van egy munkatársam, aki jelenleg nem a szakmájában dolgozik nálunk. Kisgyermek nevelő végzettsége van és jelentkezett is pár bölcsibe, oviba. A lány nagyon kedves, de mozgássérült. Az egyik lába tök fura szögben hajlik és nagyon sántít, az egész teste furcsán mozdul, ha lép. Szerintem akár ijesztő is lehet egy gyereknek. Ahová jelentkezett, kb kiröhögték, hogy hogyan akar így ilyen munkát végezni, és egy kicsit én is efelé hajlok. Ő azzal érvel, hogy ha nyugdíjas korú meg elhízott nők tudnak vigyázni a gyerekekre, akkor ő miért ne tudna, amivel viszont egyetértek. Illetve azon gondolkodtam még, hogy ha alkalmatlan a pályára, akkor hogy kaphatott ilyen végzettséget?
2019. okt. 25. 07:18
1/9 anonim válasza:
Ha fejben, hozzaallasban, tudasilag talán jobb lehet nálad is? Erre nem gondoltál. Diszkrimináció a javából. Ő próbál tenni a jövőjéért, tesz valamit, mégis elitasitja mindenki. Elég gáz. Te is. És aki tökéletes? Mégse tesz semmit? Na szerintem, azt kellene kirohogni. Gusztustalan egy világ.... Noé vissza terhetne.
2019. okt. 25. 07:37
2/9 anonim válasza:
Óvodába alkalmas lehet. Bölcsödébe nem. Ott emlegetni, vinni, hozni kell a kisebb gyerekeket, és ha el esik mikor pont az egyik babát viszi a-ból b-be?
2019. okt. 25. 07:47
3/9 anonim válasza:
Szerencse, hogy egy kisgyermek ezeket nem látja. Ok még tiszták és csak a szeretetet érzik és mindenkit e szerint engednek magukhoz és fogadnak el. A társadalom változtatja meg őket, a szülők nevelik beléjük a rosszat a gonoszt. Kívánom, hogy az említett lány megtalálja az útját és sok csillogó szemű gyermek vegye körül. Tőlük megfogja kapni a neki jogosan járó hálát és köszönetet!
2019. okt. 25. 09:26
4/9 anonim válasza:
Nincs ezzel semmi gond.
A gyerekeknek egyáltalán nem ilyesztő. Nekik még teljesen természetes h mindenki más.
Fel sem tűnik nekik, h ez "rendellenes állapot"
Egyetértek azzal h ha a nyugdíjas, nem kis túlsúlyúak alkalmasak erre a munkára, ő milrt ne lenne az!
E
5/9 anonim válasza:
Az én óvónénim csípőficamos volt, egyáltalán nem volt ijesztő...a kedvencem volt!! Elég szomorú, ha kinevetik, azért amiről kb. Nem tehet....
6/9 anonim válasza:
Attól függ, hogy mit takar az, hogy mozgássérült.
Ha teszem azt csak sántít! De alapvetően elég stabilan tud állni, az nem kéne, hogy gond legyen.
Van nekem is mozgássérült ismerósöm ilyen végzettséggel. De ő nagyon instabil, ráadásul a keze se 100%. Bármennyire sajnálom, de ő tényleg nem erre a pályára való. Nem merem a saját gyerekemet se a kezébe adni. Azért nem könnyű, ráadásul nagyon tud ficeregni. Sajnos be kell látni az embernek a saját korlátait
2019. okt. 25. 10:48
7/9 anonim válasza:
Emlékszem, nálunk volt csípőficamos óvónéni. Szerettük, senki nem félt tőle. Ellenben a hatszáz kilós vén banyáktól, akik csak rikácsoltak mindenért a gyerekkel vagy gúnyos megjegyzéseket tettek.
Ha ő úgy érzi képes a munkára, akkor az is. Nektek nincs jogotok diszkriminálni, pláne ha esélyt sem adnak neki. Létezik próbaidő, majd ott bizonyít.
2019. okt. 25. 20:42
8/9 anonim válasza:
3-as olyan szépen írtad le, hogy ehhez nem tudok mást sem hozzátenni.
Remélem megkapja álmai munkáját.
2019. okt. 25. 21:15
9/9 A kérdező kommentje:
Nem diszkrimináljuk, jelenleg tök más területen dolgozik egy irodában. Sajnáltam nagyon, hogy így bántak vele, de nem tudtam eldönteni, hogy ez mennyire "jogos".
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!