A gondozók megeszik a gyerekek elől az ebédet?
Bölcsis fiam beszoktatáson van egy állami bölcsődében. Döbbenten tapasztaltam, hogy alig szednek a gyerekeknek ételt (2 évesek), a tál félig tele van és már tolják is ki. A saját fülemmel hallottam, hogy mondják, lefektetik a kicsiket és jöhet a lakoma, ma is milyen jó az ebéd!
A fiam kb. két evőkanálnyi főzeléket kapott, majd' kinyalta a tányért, de nem kapott többet. Persze a cukros teát öntik nekik dögivel. Ülök a folyosón és a dadusok tolják ki a csoportokból a "megmaradt" rengeteg ételt, amit a szülők fizetnek ki.
Alvás után már az öltözőben megette az uzsonnáját, majd otthon is még kért enni, mert éhes volt.
Nem akartam már az első hetekben balhézni, kérdeztem más szülőket és ők is azt mondják, nagyon éhesen hozzák el mindig a gyerekeket, mert a bölcsiben lecsippentenek az adagjukból. Az egyik gondozónő sulis fia is bejár és a bölcsisek uzsonnáját eszi, ők meg kapnak fél adagokat.
Hogy lehetne ezért úgy szólni, hogy ne legyen sértődés? Ez felháborító!
Nálunk nem eszik meg.
Nem szednek nekik sokat, de aki megeszi, annak szednek újra, akar háromszor is. Kifejezetten jól főznek a bolcsibe.
Teát pedig nem cukrozzak
Óvónő vagyok. 3 intézményben dolgoztam, mind a 3-ban az volt a szokás, hogy elsőre fél adagot szedtünk, első repetára kb ugyanannyit, ha utána kért még valaki, akkor keveset. Ami nagyon ki volt számolva (pl 1 fasírt/gyerek), azokat eldaraboltuk, mert a 2,5 éves beszoktatós sosem ette meg a felét sem, a 7 éves visszatartott nagycsopisnak meg kevés is volt az 1. Feleket v negyedeket kapott mindenki, de repeta mindig volt mindnekinek, aki kért. Ha mindenki jól lakott és lefeküdtek a gyerekek, akkor egyesével mentünk az ebédlőbe és a maradékon osztoztunk.
Egyetlen dolog volt, amibe a csoportszobában beleettem, amikor terhes voltam, a csemegeubi. Egy kolléganőmnek meg ugxanilyen okok miatt a grízes tészta. 😄 De ezeket sem a gyerekek kárára, csak az íz kedvéért, tudtuk, hogy maradni fog.
Ha ezt latod miert nem szolsz?
Az ovinkban kulon van felnott menu 550ft/ nap azt eszik a nevelok vagy pl mi is onnan vesszuk a ferjemmel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!