Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Ti összejönnétek "beteg"emberr...

Ti összejönnétek "beteg"emberrel komolyra gyermeket is mernétek szülni a szerelem nevében igy?

Figyelt kérdés

Jelenleg tàrsat keresek es ugy vettem észre a normälis sracok inkabb csak alkamit keresnek, akik viszont jok lennének leendö apànak, komoly kaocsolatra mind vmi bajuk van.

Pl egyik beszédhibàs, màsiknak stroke -ja volt igy mindig könnyezik az egyik szeme (feloldali serültség maradt vissza), valakiben herpesz virus van ami köztudott hogy hordozo ha tünetmentes is, màsnak felmenöi hajlamosak a daganatos betegségekre, ugyanakkor értelmesek kulturàltak van köztük pl jogàsz is, szoval mint ember amugy igazi tàrs lennének, de szoval en féltem màr most a leendö gyermekem ilyenektöl.

Vagy tulkomplikàlom? Lehet adni az x % esélyre hogy nem öröklödnek az ilyen es hasonlo hajlamok?

2019. júl. 19. 08:40
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%
De amúgy te belelátsz az emberek DNS-ébe? Vagy ez hogy megy nálad, kiszagolod az öröklődő betegségeket? Csak mert marha kevés betegség öröklődik dominánsan, a legtöbb recesszív allélokon fut. Már amelyik egyáltalán öröklődik, mert a legtöbb civilizációs betegség az életmódból következik. Élénk példa párom családjában apukája meghalt daganatos betegségben fiatalkorában. Sem generációkkal előtte nem volt daganat, kivételesen egészséges család (bár képzeld, nem ezért választottam a férjemet), sem azóta nem fordult elő, pedig ez már 20 éve volt. És ezért te kizárnál bárkit? Tényleg nagyon fiatal lehetsz. Az élet nem így működik.
2019. júl. 19. 23:49
 22/23 A kérdező kommentje:

De az megint más ha nem tudok rola.

De ha màr tudom es van választásom

Egyelöre magára a találkozásra/elsö randira sem tudok igent mondani. Szabályosan el is riasztanak maguktol ezekkel

Amugy a tulzott "kapaszkodásuk"rám, is riasztoan hat.

2019. júl. 20. 07:09
 23/23 anonim ***** válasza:

Mióta kismama vagyok a férjem családjából ketten is rákosak lettek, de eszembe se jutott ilyen hülyeség, hogy akkor én gyerekemnek is hajlama lesz rá.

Szerintem erősen túlkomplikálod.

Egyébként sokkal nagyobb a valószìnűsége, és sokkal súlyosabb is hogy egy genetikai rendellenesség öröklődik pl már magzati korban, minthogy herpeszre hajlamos lesz a gyerek.

A beszédhibának is kismillió oka lehet, pl gyermekkori trauma miatt dadogás. Szóval tájékozódni kéne elsőkörben, utána agyalni.

2019. júl. 20. 22:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!