Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Miért nem látszik a Bcg oltás...

Miért nem látszik a Bcg oltás helye?

Figyelt kérdés

Kislányom 9.5 hónapos és neki a Bcg oltás helye nem látszik,semmi sincs neki ott!

A védönő es a dr nő szerint az uj oltóanyag igy is véd!

Másnál sincs nyoma a Bcg oltásnak?

2019. júl. 10. 07:49
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Nem sikerült linkelnem, de a lényege:

A 2012. év májusától hazánkban az életkorhoz kötött kötelező újszülöttkori BCG oltás végzésére egy eddig nem alkalmazott bolgár BCG oltóanyag került bevezetésre az elmúlt 10 évben alkalmazott SSI BCG vakcina helyett. Az év első 5 hónapjában még ezzel az oltóanyaggal végezték az oltásokat (első oltás és újraoltás), azonban az SSI BCG oltóanyag felhasználhatósági ideje 2012. július 31-én lejárt.

2012 augusztusában esedékes a 2012. februári születésű hegnegatív csecsemők újraoltása, azonban nincs semmi tapasztalat arra vonatkozóan, hogy két különböző BCG törzzsel történő immunizálás milyen hatást vált ki az oltottnál, továbbá a WHO jelenleg érvényben lévő ajánlása szerint a hegnegatív személyek rutinszerű újraoltása szakmailag nem indokolt.

2019. júl. 11. 18:05
 12/12 balmabel válasza:
28 eves vagyok es nekem se latszik 😊
2020. nov. 12. 08:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!