Hányt a másfél éves kisfiam, mitől lehet? Mennyire súlyos? Lehet agyrázkódás?
Én is egyedül nevelem a gyerekem, de annyi eszem van, hogy ha a másfél éves leesik, beüti a fejét és utána hány, akkor elviszem az orvoshoz. Erre van az ügyelet!
Hogy lehet valaki ennyire buta??
Amikor az én fiam beverte a fejét,felhivtam a gyerekorvost és egyből azt mondta,h ha hányna vagy aluszékonyabb lenne,azonnal vigyem be az ügyeletre.
Az én fiam is most másfél éves,szinte sosem ül meg a fenekén,sokat vagyok vele egyedül,de muszáj megtanulnia,h ne csináljon olyat,ami veszélyes. Nem csapok oda,nem kiabálok,de néha felemelem a hangom,közben kiemelem az adott szituációból,ha kell,5x-6× is egymás után. Így megtanulja,h mit szabad és mit nem. A konvektor ajtaját is szerette nyitogatni,1x volt,h benyúlt es picit megégett az ujja. Nem volt elég,ugyanúgy csinalta. Pár hisztibe került,mert mindig megfogtam a kezét es elhoztam onnan,de mar nem áll rá a keze,h kinyissa.
Szánj rá időt és tanítsd meg,h az ágyon ülünk vagy fekszünk,de nem ugrálunk.
Nézd, egy jó tanács a későbbiekre: soha ne a védőnőt hívd krízishelyzetben (ezt neki is el kellett volna mondani a neked!). Ő nem orvos. Rengeteg dologgal foglalkozik, és sajnos legtöbbször egyikben sem járatos eléggé mélyen. Ha krízishelyzet van, akkor orvost kell felhívni, ünnep alatt vagy hétvégén az orvosi ügyeletet. Itt esések után vagy azt mondják, hogy a biztonság kedvéért mindenképp vidd be az ügyeletre, hogy megnézzék, vagy elmondják, hogy pontosan mit figyelj meg a következő 24-48 órában, és ha bizonyos tünetek jelentkeznek, akkor vidd azonnal.
A hányás eleve rossz jel, az pedig, hogy tegnapi is hányt, még rosszabb. Készülj fel, hogy az orvos is iszonyatosan le fog cseszni, hogy miért csak ma viszed. Ügyvédet igenis le lehet mondani, áttenni más időpontra, akkor is, ha két hónap múlva lesz másik időpont, tudom, nem egyszerű, de olyan is van, hogy egy napba bele fér az ügyvéd is, meg az orvos is.
Kívánom a legjobbakat, feltétlenül jelezz majd vissza, hogy minden rendben van-e!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!