Pro kontra? Engem gyerekkoromban összezártak az unokatestvéreimmel, hogy minél előbb elkapjam.Most van oltás ellene, beoltattátok a gyerekeiteket vele? Ha igen mivel győztek meg róla, hogy ez mindenképp beadandó? Tényleg annyit változott a vírus, hogy most már rettenetesen durva szövődményei vannak a bárányhimlőnek?
Lassan oda érünk, hogy döntenem kellene az oltás vagy nem oltás között és egyszerűen nem tudom mi volna a jobb.Ha átesik ezen élete végéig védett lesz.Oltás esetén viszont nem.Legalábbis én úgy tudom.
Nagyon rosszul tudod, nem tudom, te honnan tájékozódsz, de hogy nem az orvostól, az is biztos.
Bízz az oltásban, mert a gyerekedet védi, aki az ellenkezőjét állítja, tanulatlan, ostoba kuruzsló.
Igen, régen zártak össze himlős gyerekkel egészségest, az is hülyeség volt, de mára már mutálódott a vírus, óriási rombolást végez a gyerekeden, ettől tudod őt megóvni. Nem véletlenül teszik szeptembertől ingyenessé és kötelezővé 15 hónapos korig.
2019. febr. 7. 10:21
2/17 A kérdező kommentje:
Konkrétan az orvosunk mondta, hogy élethosszig tartó védettséget nem ad az oltás.Maximum kisebb eséllyel fertőződik felnőtt korban.Illetve azt is említette, hogy az is előfordulhat, ha a gyerekünk közösségbe kerül akár el is kaphatja a bárányhimlőt csak esetleg enyhébb lefolyású lesz.
2019. febr. 7. 10:28
3/17 anonim válasza:
Beoltattam. Nem a bárányhimlőtől feltettem, hanem az övsömörtől, amit ugyanaz a vírus okoz. Ag orvos akkor is elmondta, nem ad életre szóló védettséget a bárányhimlő ellen, sőt, a gyerek simán lehet himlős, de mindenképp enyhe lefolyású lesz és soha de soha nem lesz övsömöre. Volt anno az oviban bárányhimlő járvány, csak a két oltott gyerek nem lett beteg.
2019. febr. 7. 10:32
4/17 anonim válasza:
Január 1-től már ingyenes az oltás.
És való igaz, hogy nem nyújt 100%-os védelmet, de nagyon sokat számít az az "enyhébb lefolyás" is. Nem mindegy, hogy szövődménymentesen néhány pöttyel megússza a gyerek vagy adott esetben lebénul vagy megvakul a vírustól.
2019. febr. 7. 10:32
5/17 anonim válasza:
Bevallom őszintén, 2 éve még nem akartam beadni a lányomnak, mert majd úgyis elkapja, túlesik rajta, ahogy én is és védett lesz.
Mára viszont annyira megijedtem a lehetséges szövődményeitől, hogy valószinűleg még az idén megkapja.
Èn nem voltam bárányhimlős és rettegek is tőle, de ért annyit nekünk az a 40ezer, hogyha esetleg elkapják ne szenvedjenek annyira
2019. febr. 7. 10:52
8/17 anonim válasza:
Nálunk a szomszéd lányok karácsonykor 40 fokos lázzal és olyan durva kiütésekkel, hogy még a talpuk, nemi szervük is tele volt, kerültek be a kórházba! 1 hét kórház, oda volt a karácsony, Szilveszter és nem mellesleg jó pár elkapart heg testszerte. Köszönöm, ebből én biztos nem kérek!
2019. febr. 7. 11:03
9/17 anonim válasza:
Nem szeretem a "felesleges' oltásokat, de én is a szövődményektől tartottam így beadattuk. Szerintem már nem az a vírus, mint gyerekkorunkban, sokkal durvább.
2019. febr. 7. 11:06
10/17 anonim válasza:
Már ne is haragudj, de szerinted melyek a felesleges oltások? Annyi sok vírus és baktérium van, ami folyamatosan támadja a gyerekeket, dolgozik az immunrendszerük egyfolytában, az, hogy durvább betegségek ellen oltással megvéded minden, csak nem felesleges.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!