9 hónapos babának lehet e 4-5 óránként panadol szirupot adni, ha magas láza van?
Én azt hiszem az van írva a betegtájékoztatóba, hogy 6 óránként lehet max.
Lehet, hogy fos gyógyszer, de pld a lányom allergiás az iborufen tartalmú készítményekre, mint pld a nurofen.Így speciel a panadolt használjuk és használ neki.Mondjuk nem sokszor volt rá szükség hál istennek,de ha beadtam neki jobban lett,lement a láza vagy épp láthatóan elmúlt a fájdalma.Alkalmankénti használat esetén pedig nem károsabb,mint bármely hasonló készítmény.
Ha nincs meg már a betegtájékoztatója, általában minden gyógyszerét megtalálod neten. A legtöbb lázcsillapító 6 óránként adható és - bár eltérnek az ajánlások - 38,6 fok felett javasolják csak. Ha nincs otthon olyan, amivel felváltva lehet 3 óránként adni, akkor hűtőfürdőt is érdemes kipróbálni, néha még hatásosabb is. Ügyeletes patikát is vagy orvost is meg lehet kérdezni, akár telefonon, megbízhatóbb válaszokat kapsz.
"Szükség szerint az egyszeri adag 4-6 óránként ismételhető, de 4 óránál gyakrabban nem szabad alkalmazni. 24 óra alatt legfeljebb 4 alkalommal vehető be az egyszeri adag!"
"Egy lázzal járó megbetegedés felér egy oltással!"
Nemzetközi, szakmai ajánlások szerint, nem érdemes csillapítani a lázat, ha az nem okoz a gyereknek gondot.
Az én lányom 39C lázzal is vígan játszott, nem adtam neki lázcsillapítót, csak amikor már látszott rajta, hogy nyűgös.
A fiam 37,6C környékén már nagyon elesett Ő már ekkor is kap.
Sehol sem találni olyan hivatalos feljegyzést, hogy bármely gyerek a LÁZBA halt volna bele.
Nem a lázat kell kezelni, hanem a betegséget!
A láz is egy gyógyszer, amit más gyógyszerekkel semlegesítesz.
A lázgörcs NEM A LÁZTÓL VAN (hanem a kórokozóra reagál így a szervezet, amely állapot általában lázzal jár).
A föltett kérdésedet megelőzi az, hogy KELL-E x hónapos babának bármilyen gyógyszert adni, ha magas láza van?
"a hazánkban gyakori tévhitekkel, alaptalan félelmekkel ellentétben a láz semmilyen kárt nem okoz még 40 fok fölött sem." Bővebben itt: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!