3 hónapos kislányomnak mitől lehet ilyen a széklete?
Figyelt kérdés
Sziasztok. 3 hónapos anyatejes babámnak nyákos a széklete, mielőtt kakil nagyon sokat pukizik és a pukival jön a kaki is. Elég híg de nem hasmenéses viszont tele van huruttal. 3 naponta kap egy kis tápszert ha kevesebb a tejem. Napi 4 kakis pelus van ami mind ugyanolyan, színe sárgás, ritkán zöldes. A kedve nagyon jó, nem nyűgös, pedig a foga is jön. Néha fáj a pocija de csak ritkán, viszont a cicimen állandóan tekergeti magát, kikopi majd bakapja. Most tejmentes diétán vagyok bár eddig sem fogyasztottam tejterméket. Nagyobbik lányom 1 éves koráig volt tejfehérje érzékeny de ki is nőtte. Gyerekorvoshoz hétfőn megyünk, addig gondoltam kérdezek itt.2019. jan. 5. 12:00
1/6 anonim válasza:
A mellcsavargatás lehet cumizavar miatt, ha cumisüvegből adod a tápszert.
A tápszer tejalapú?
Mert hs igen, akkor teljesen mjndegy hogy diétázol, ő kapja a tehéntejet.
Én felkeresnék szopis tanácsadót, megpróbálnék átállni a kizárólagos anyatejre.
Nekem is allergiásak a gyerekeim. Sajnoy lehet a tej mellett még más is. Szója, tojás, bármi...
2/6 A kérdező kommentje:
Milumil Ha startot kap, a doktornő mondta hogy az mehet neki nyugodtan. Most normaflore-t is kell neki adnom, szerintem ő valami vírusra gyanakszik, de már 3 hete ilyen a széklete és több mint másfél hónapja kapja a bio Gaia-t. Széklet tenyésztést kérek neki, de szerintem valami allergia lesz. Köszönöm a válaszodat :)
2019. jan. 5. 14:47
4/6 anonim válasza:
Szerintem is tejallergia. Keress szoptatási tanácsadót, szoktasd vissza az anyatejre a te diétád mellett. A hurutos nyákos széklet gyulladástól van, nálunk ez a tejes tápszertől volt. A cumizavar elkerülésére add kiskanállal vagy pohárból a tápszert ha nagyon kell, persze egyre kevesebbet, és szoptasd minél többet. Hidd el lesz elég tejed.
5/6 A kérdező kommentje:
Tudom hogy tej alapú ezért is csodálkoztam hogy azt mondta adjam neki nyugodtan de én dietazzak. Mondjuk sosem volt krémes széklete és amikor meg volt fázva akkor volt ilyen hurut a székletében, de az a betegség múlásával el is tűnt. Most viszont a tele van vele a pelus. Mindenesetre köszönöm a válaszokat, bízom benne hogy sokáig tudom még szoptatni és fogok kérni tejmentes tápszert vész esetére.
2019. jan. 5. 21:42
6/6 A kérdező kommentje:
Voltunk dokinál, azt mondta hogy mivel látja a fogzás jeleit, rengeteg nyála van ezért inkább attól lehet. Szép tiszta a bőre, nincs koszmója, nem piros a feneke és a puncija sem egyáltalán,nem bukik vissza soha tejet. Ezek miatt mondta hogy ha allergiás lenne akkor nem csak ez az egy tünet lenne. Felszívódási zavara sincs mert 3 hónapos korára megduplázta a születési súlyát is. Szóval mindent rendben talált. Alszik rendesen, soha nem nyűgös, csak akkor sír ha éhes. :)
2019. jan. 8. 18:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!