Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Hátracsorgó váladék miatt...

Hátracsorgó váladék miatt nagyon köhög, mit csinálhatok vele?

Figyelt kérdés

A kislányom 2,5 éves,tegnap délután óta folyik az orra. Sajnos vissza a torkába is amitől szinte állandóan köhög és már öklendezik is...

Láza nincs,a torka picit piros,az orrváladék áttetsző ezért a gyerekorvos nem írt semmit.

Van valakinek ötlete,hogy tudnánk ettől a sok váladéktól megszabadulni? Bármilyen házipraktika jöhet.

2018. nov. 19. 10:53
 1/8 anonim ***** válasza:
10%
Erre valo a kopteto.
2018. nov. 19. 11:16
 2/8 A kérdező kommentje:
A köptető a nyákoldásban segít,hogy könnyebben fel tudja köhögni. Ő az orrában lévő váladéktól (takony) köhög.
2018. nov. 19. 11:21
 3/8 anonim ***** válasza:
77%
Nálznk a sós-vizes inhalátor segít ilyenkor, meg a sok orrszívás és orrcsepp.
2018. nov. 19. 11:26
 4/8 anonim ***** válasza:

Ilyenkor jó a sinupret csepp+ extra adag c vitamin.

Orrsprayt használtok? Mert nálunk akkor csorog hátra, ha be van dugulva az orra és hátul van a sűrű lerakódott cucc. A friss levegő is nagyon jót tesz. Levegőzés után kidugulnak a járatok és otthon szépen ki lehet porszívózni mindent.

Ha van inhalátorotok, a salvus vizes inhalálás is használhat.

Infra lámpa is jó.

Ilyenkor is érdemes párásítani, ha nedves a levegő, kevésbé dugul be az orra.

2018. nov. 19. 12:39
 5/8 anonim ***** válasza:

Inhalálás, naponta 3x 2 ml salvus vízzel. A sinupret is jó, de pl a lányomnak semmit nem segít, sőt.

Köptetőt lehet megpróbálhatnád, nem tudom pontosan, de ha a hörgőkhöz csorgó váladékra is hat, hogy fel tudja köhögni, akkor van értelme. A lányom régebben hörgőtágítót kapott, annak tudom, hogy van köptető hatása, ezért gondoltam, hogy talán jó lenne ebben az esetben is.

2018. nov. 19. 12:50
 6/8 anonim ***** válasza:
Az inhalátor jó ötlet, a miénkhez van orrzuhany is. Én pont tegnap csináltam a kicsinek. Sós oldattal töltöm meg, és azzal szépen kitakarítom neki. Utána egy orsszívás aztán kész.
2018. nov. 19. 13:08
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Porszívós orrszívónk van azt használtuk többször is,de annyi cucc van az orrában... Kiszívom és 10 perc múlva már folyik ki megint. A védőnő ajánlotta a Cerravir orrsprét,jó is,de csak 3x lehet naponta.

2018. nov. 19. 14:55
 8/8 anonim ***** válasza:
Én vennék a gyereknek egy normális orrsparyt, mert az nem fogja neki az orrát kidugítani. És ha nem szellőzik, akkor csak pang a váladék, csorog hátra...
2018. nov. 19. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!