Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » 38-as láza van a fiamnak és...

38-as láza van a fiamnak és közeledik az este. Segitetek?

Figyelt kérdés

Reggel 38,4 volt, rengeteget aludt, majd délutánra magától lement 37-re. Most estére megint felment, kapott nagyon nagyon nagyon nagy nehezen Panadol baby szirupot. Kezd bágyadni, alig van már ébren. Van a lakásban kúp is, azt hajnalban adjam be neki ha felébred és forró? Vagy izzadja ki magát reggelig?

Nem tudom felhívni a dokit épp.. :(

Ti ilyen helyzetben mit tennétek? Tudom hogy a láz nem rossz dolog, védelmezi a testet és javítja, de úgy félek, hogy hajnalban nem ébredek fel és közben meg magas lázzal alszik..

2 éves amúgy.

2018. okt. 28. 18:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
66%
2 évig nem volt lázas? Csak mert én az első lázas betegségnél voltam ennyire kiborulva, 1 év alatt volt akkor a lányom. 38 fokra én nem adok semmit és nincs hűtő fürdő sem, nem kell ébresztőt állítani, mert ha lázas, akkor felébred és hánykolódik, szóval fektesd le, jó esetben reggel mérd meg neki, aztán ha kell, akkor adj neki paracetamolt, vagy ibuprofent, én 38-ig nem szoktam semmit adni, esetleg a Novák Hunor weboldalát nézd meg, mit ajánl lázra. 6 óránként lehet adni a lázcsillapítót.
2018. okt. 28. 20:13
 12/15 anonim ***** válasza:
64%
38-as lába van. Meg 38 fokos láza.
2018. okt. 28. 20:35
 13/15 anonim ***** válasza:
34%
39,5 alatt nem kel lázcsillapító még este sem, én mondjuk 40ig nem adok. Csak akkor kap ha fájdalma van, de ez ritka. Semmi baja nem lesz ha lázasan alszik.
2018. okt. 28. 20:53
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Azt mondta a gyerekorvosunk, hogy lázat csak akkor csillapitsunk ha sir, nyűgös a gyermek. Még a hűtőfürdő sem indokolt már mert az újabban már "kinzásnak" minősül. Ma már teljesen másképp állnak a lázhoz mint régen. Persze pici babánál ezt továbbra is komolyan kell venni.

Magas láz esetén én nurofen kupot adok a lányomnak. Ha éjszaka felébred magas lázzal és sir akkor újra adok neki ha eltelt a megfelelő idő. Nem ébresztgetem.

2018. okt. 28. 22:28
 15/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!

Igen, még nem volt eddig lázas, se beteg.

Nyugodtan aludt az éjjel, néha szomjasan kelve ébredt, örültem, hogy majdnem egy kulacs vizet megivott éjjel.

A kedve amúgy jó volt, este és most reggel is, csak persze, bizonyos dolgokban érzékenyebb.

Bízom benne hogy nem romlik és inkább javul a mai nap..

2018. okt. 29. 07:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!