Megteheti ezt a háziorvos? Hová fordulhatok?
Mára az 5 éves lányom beteg lett. Sűrű hurut/orrváladék, hányásig köhögés, hasmenés.
Mivel a háziorvosunknál új rendszer van, azaz csak időponttal fogad, így ma a rendelés elején hívtam is. Azonban azt a választ kaptam, hogy nem tudják ma fogadni, semmiképp.
A rendszer bevezetésekor biztosítottak róla, hogy kisgyerekeknek mindig tartanak fenn helyet.
Megteheti, hogy nem fogadja a saját körzetébe tartozó, beteg gyereket?
Nem teheti meg. Rendelés vége előtt fél órával beszedheti a sorszámokat, de aki addig ott van meg kell vizsgálnia, ha este 10ig tart, akkor is.
Más az egészséges tanácsadás. Ott megteheti.
Azt mondta hiába megyünk oda... Nem férünk be, sok a beteg.
Szörnyű ez az egész, eddig nem volt ilyen gond amíg nem kellett időpont.
Azt hiszem muszáj lesz váltanunk. Köszönöm a válaszokat
Akut, ellátásra szoruló betegségnél biztos nem teheti meg.
Én a helyedben odamennék. Ha elhajt a beteg gyerekemmel együtt vizsgálat nélkül, akkor a felügyeleti szervükhöz fordulnék (megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya). Vagy esetleg betegjogi képviselőhöz, de a felügyeleti szerv szerintem hatékonyabb.
Ha bizonyítást nyer, hogy ilyeneket tesz (pl. más anyukák is tanúsítják ezt), akkor ez az orvos(ként dolgozó suttyó) komolyan megütheti a bokáját.
Pedig idén január óta csak így van rendelés, időpontra, tájékoztatót is adtak róla. Volt ám felhördülés, de nem érdekelte.
Holnapra adott, de csak úgy, hogy 2 óra múlva lenne haza buszunk. (ma lett volna autó, hogy ne kelljen átbuszozni a beteg gyerekkel)
Köszönöm kedves utolsó, van itthon minden, és adom is neki.
De elég sűrűn van ilyen jellegű megbetegedésünk sajnos, tudom mikor kell komolyabb gyógyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!