Aki nem adatta be a bárányhimlő elleni vakcinát miért döntött így?
Nem adatom be a kisfiamnak.
A lányom 2 éves volt, én 16 és együtt estünk át a bárányhimlőn. Szerintem essen bele most, ne pedig öreg korában.
14 évesen szültél utolsó?
Mi be akartuk adatni, de előbb elkapta sajnos. Végül szerencsésen végződött.
Mert nem hat elete vegeig, jobb ha gyerekként esik át rajta, mivel minnél kesobb annal nagyobbak a veszelyek.
Engem direkt vittem 10evesen baranyhimlos gyerekekhez ,hogy végre elkapjam.
Anyukam 37 evesen kapta el, korhazban volt 5 hétig, rossz állapotban!
3 hónapos volt a fiam, mikor én kaptam el, 2 hét mulva rajta is kijött. Tele volt a teste. Alig aludtunk 5 napig. Nagyon szenvedett szegény.
Ha nem vigyázok annyira magunkra, hogy ne fertőződjenek el a pöttyök, simán bele is halhattunk volna. Úgy kellett nyomni bele fél óránként a tejcsit, hogy ki ne száradjon, alig akart enni a fiam. 40 fokos láza volt. Én meg úgy éreztem meghalok, enni nem bírtam 4 napig, 1 hónap kellett, mire rendesen enni tudtam. Csoda, hogy nem kerültünk kórházba.
Régimódi marha felfogás, hogy mindenki túlesik rajta. Ha oltottként mégis kijön valakin a betegség, akkor megússza pár pöttyel és nem szenved. Én olttattam volna, ha kisfiam nem kapja el ilyen piciként. Fölösleges szenvedéstől óvja meg az embert az oltás, nem kell sajnálni rá azt a pár ezer ft-ot.
Én nem értem,sokan miért az elkapást/nem elkapást hozzák fel érvként.
Hisz akkor is elkapja,ha be van oltva.
Csak nem kerül kórházba vele.
Innentől kezdve nincs az oltásnak ellenjavallata szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!