A 7,5 hónapos kislányom csütörtök este óta lázas. Ez tényleg lehet a fogzás miatt?
Figyelt kérdés
Csütörtök este 38,3 fok volt a hője. Pénteken elvittem orvoshoz, aki (más tünet hiányában) azt mondta, a fogzástól van, adhatom rá a nurofent. Ma (azaz szombat) reggelre, valóban áttört egy fog, azóta már este van, és 39,4 fok a hője, hűtő-fürdőt és nurofen kúpot alkalmazok. Kérdésem a következő: ha ez tényleg a foga miatt van, mikorra fog elmúlni/csillapodni? Mi az a határ, amikor el kell vele indulni a gyermek sürgősségire? (eszik-iszik rendesen, a közérzete is egész tűrhető).2018. máj. 26. 20:43
1/9 anonim válasza:
39.4 kicsit soknak tűnik. Vagy csak velem van baj?
2/9 anonim válasza:
Ha le tudod huzni neki de hétfőig lázas én visszavinném a dokihoz.Sürgősségire csak akkor ha nem tudod lejjebb vinni neki.
3/9 A kérdező kommentje:
Én szörnyen aggódok.. De mivel látta orvos (akit amúgy nagyon jó orvosnak tartok), nem tudom eldönteni, mit tegyek? Első gyerkőc és még olyan kicsi :(
2018. máj. 26. 21:10
4/9 anonim válasza:
Esetleg egy telefon az ügyeletre? Csak mondanak valamit!!
5/9 A kérdező kommentje:
A településünkön csak felnőtt ügyelet van, az ilyen kicsiket automatikusan továbbküldik Nyíregyházára a gyermek sürgősségire (ezért tértem ki a kérdésemben is erre) :(
2018. máj. 26. 21:34
6/9 anonim válasza:
Láz nem lehet fogtól max hőemelkedés a mi dokink szerint. Az én lányomnak volt, hogy délelőtt látta orvos, mert lázas volt, semmit nem látott a torkán, 3 óra múlva tüszős mamdulagyulladása lett. A doki óta bármi lehet nála. Ekkora lázra már kúpot adtam ennyi kdős korban, ha visszament a hűtőfürdő után. Ügyeletre biztosan elvinném holnap, hogy ne szenvedjen, ha kell neki gyógyszer akkor minél hamarabb.
7/9 anonim válasza:
Nálunk(kisváros), szintén csak felnőtt van. Ha betelefonálok, a megyeszékhelyre kapcsolnak. Elmondom mi a baj, ők intézkednek. tedd ezt te is. Messze van még a hétfő, az orvos majd eldönti mit kell tenni. 39.4- ha jó a hőmérő, mert a digitális az csal- az már elég magas.
8/9 anonim válasza:
Kisfiamnak (1 éves) épp a napokban a semmiből felugrott pont 39,4re a hője,a lázcsillapítóra se igazán reagált. Először nála se láttak semmit, más tünet nem volt, majd lett gége és fülgyulladása.
Szerintem holnap vidd el inkább az ügyeletre.
Jobbulást nektek!
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2018. máj. 26. 22:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!