Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Adnátok lázcsillapítót 39,2 -...

Adnátok lázcsillapítót 39,2 - fokos láznál? 1 éves.

Figyelt kérdés

2018. máj. 7. 11:14
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
91%
39,2-nél én is veszek be lázcsillapítót, természetesen adnék neki, nem várnám meg, hogy feljebb megy.
2018. máj. 7. 11:39
 12/24 anonim ***** válasza:
23%
Először mindig hűtőfürdővel próbálom, de ha az nem viszi le, vagy újra felszökik, akkor adok lázcsillapítót.
 13/24 anonim ***** válasza:
55%
12-es vagyok, nővéremnek volt lázgörcse gyerekkorunkban, én azt nem várom meg a gyerekemnél.
 14/24 anonim ***** válasza:
76%

Én kérdeztem, hogy kapott-e oltást.

Leírom, miért kérdeztem: már "veterán szülőnek" számítok, mert felnőttek a lányaim, de anno, amikor védőoltást kaptak, a háziorvos oltáskor egyből javasolta, hogy megelőzésként - mielőtt belázasodna -, adjak nekik lázcsillapítót. Akkor ez volt a "divat". Nagyot változott a világ.

Látom, le is pontoztatok, de hát akkor az volt, most meg ez. Nem okoskodni akarok, pont ezért kérdeztem meg.

Még mindig azt tartom amúgy, hogy a 39,2-nél figyeld a kisgyereket, nehogy 40 fölé menjen.

Most volt az az agyhártyagyulladásos kisgyerek, akivel az a tragédia történt, szociálisan érzékeny vagyok alapból is.

Köszi, hogy válaszoltál.

Azért figyeld, hogy ne menjen feljebb.

2018. máj. 7. 11:48
 15/24 anonim ***** válasza:
41%
Ha bágyadt, rosszul van, akkor igen. Ha jó a kedve, akkor még szerintem nem. Ha alszik, akkor semmiképp nem ébreszteném fel ezért.
2018. máj. 7. 12:07
 16/24 anonim ***** válasza:
65%

Ez nem fekete meg fehér.

Lázgörcs amúgy 37,7-nél is kialakulhat, ha éppen felfele megy a testhő.

Ennél a betegségnél kapott már lázcsillapítót? Az orvost érdekelheti, hogy leviszi-e vagy sem. Szóval ha nem kapott eddig, most adnék. Vírusnál a gyerek állapota a perdöntő, hogy kapjon vagy ne. Baktériumnál a láz felesleges terhelés a szervezet számára, ott úgy is az antibiotikum segít, nem a láz. Természetesen ezt mi nem tudjuk eldönteni, hogy vírus vagy baktérium, jelei viszont lehetnek. Vannak betegségek amikről tudjuk, hogy vagy az egyik vagy a másik (pl tüszős mandulagyulladás az baktérium (ezt meg orvos állapítja meg), nátha, influenza az vírus.

2018. máj. 7. 12:22
 17/24 anonim ***** válasza:
69%
13- as csak tisztazas keppen, a lazgorcsnek semmi koze ahhoz, hogy milyen magas a laz. Aki a lazgorcsre hajlamos 37,1 nel is begorcsol.
2018. máj. 7. 12:54
 18/24 anonim ***** válasza:
30%

"Aki a lazgorcsre hajlamos 37,1 nel is begorcsol."

Akkor volt úgy 5 éves. Most 36. Előtte és azóta sem volt lázgörcse. Szóval nem tudom, hogy milyen a hajlam a lázgörcsre.

2018. máj. 7. 13:34
 19/24 anonim ***** válasza:
84%
Óvónő vagyok, volt lázgörcsös "gyerekem", nem is egy. Jellemzőbb az, hogy hőemelkedéskor jelentkezik sajnos.
2018. máj. 7. 14:16
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Heim Pál ügyeleten nekünk, többször járva arra, több orvos 38,6 felett javasolta csillapítani. (Egyébként az egyik válaszra reagálva, volt már, hogy 41 fokos láza volt az egyik gyerekemnek.)
2018. máj. 7. 14:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!