Én kérdeztem, hogy kapott-e oltást.
Leírom, miért kérdeztem: már "veterán szülőnek" számítok, mert felnőttek a lányaim, de anno, amikor védőoltást kaptak, a háziorvos oltáskor egyből javasolta, hogy megelőzésként - mielőtt belázasodna -, adjak nekik lázcsillapítót. Akkor ez volt a "divat". Nagyot változott a világ.
Látom, le is pontoztatok, de hát akkor az volt, most meg ez. Nem okoskodni akarok, pont ezért kérdeztem meg.
Még mindig azt tartom amúgy, hogy a 39,2-nél figyeld a kisgyereket, nehogy 40 fölé menjen.
Most volt az az agyhártyagyulladásos kisgyerek, akivel az a tragédia történt, szociálisan érzékeny vagyok alapból is.
Köszi, hogy válaszoltál.
Azért figyeld, hogy ne menjen feljebb.
Ez nem fekete meg fehér.
Lázgörcs amúgy 37,7-nél is kialakulhat, ha éppen felfele megy a testhő.
Ennél a betegségnél kapott már lázcsillapítót? Az orvost érdekelheti, hogy leviszi-e vagy sem. Szóval ha nem kapott eddig, most adnék. Vírusnál a gyerek állapota a perdöntő, hogy kapjon vagy ne. Baktériumnál a láz felesleges terhelés a szervezet számára, ott úgy is az antibiotikum segít, nem a láz. Természetesen ezt mi nem tudjuk eldönteni, hogy vírus vagy baktérium, jelei viszont lehetnek. Vannak betegségek amikről tudjuk, hogy vagy az egyik vagy a másik (pl tüszős mandulagyulladás az baktérium (ezt meg orvos állapítja meg), nátha, influenza az vírus.
"Aki a lazgorcsre hajlamos 37,1 nel is begorcsol."
Akkor volt úgy 5 éves. Most 36. Előtte és azóta sem volt lázgörcse. Szóval nem tudom, hogy milyen a hajlam a lázgörcsre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!