Határérték feletti vas 2 éves kislánynál mitől?
Figyelt kérdés
Vaskészítményt nem szed csak D C E vitamint. Nem mondott rá a doki semmit.2018. márc. 14. 19:54
1/8 anonim válasza:
Pl hemokromatózis miatt. A C vitamin is problámás mert tovább segíti a vas felszívódását. Hemokromatózisnál ételből túl sok vas szívódik fel.
2/8 A kérdező kommentje:
De akkor mindig magas lenne,nem? Mert csak most volt magas,sokáig meg vasat kellett szednie..nem értem én ezt.
2018. márc. 14. 20:06
3/8 anonim válasza:
Hemokromatozis nem johet meg ki egy ekkora gyereken. Ferjemnek az van, lanyomat meg nem kell vizsgalni, odebb van. Mi mar korbejartuk. Ferjemnek is 30 felett vettek eszre. Kerdezz ra a dokinal, mert nem vagyunk dokik, vagy menjetek egy honap mulva ujabb vervetelre, ott kiderul, lentebb ment-e.
4/8 A kérdező kommentje:
Abban nincs hiány...3 hetes kora óta veszik a vérét állandóan. Majd odafigyelek.
2018. márc. 14. 20:26
5/8 A kérdező kommentje:
Még sosem volt magas neki,mindig vashiánya volt.
2018. márc. 14. 20:42
6/8 anonim válasza:
Vervetel elott lehet valami vasasat evett, erre gondolnek. Elozo vagyok. Szerintem akkor ne aggodj. De a dokidat kerdezd meg. Sajnos egyre kevesebb mar itt az ertelmes valasz. :/
7/8 A kérdező kommentje:
Majd rákérdezek. 1 hétig voltunk most kórházban hányás-hasmenés miatt,és azért felejtettem el megkérdezni. Remélem,semmi komoly.
2018. márc. 15. 06:52
8/8 anonim válasza:
1-es vagyok, nekem kb 18-20 éves koromig évente volt súlyos vashiányom (2-4 körüli értékkel) erre 24 évesen 42 lett. Akkor azt hittem kicsit túltoltam a béres cseppet, de ezután is lett még rossz vérképem magas vassal, még arra is figyelnem kell, mit ne egyek. De amíg sok vasat használ a szervezet nem szokott nagyon elszállni, fejlődésben lévő szervezetnél nem, termékeny nőknél sem kellene a havi ciklus miatt. Egyébként a magas vas az csak valami túlzott vasbeviteltől lehet, vagy felszívódási vagy tárolási gondoktól, bélrendszer, máj lehet felelős érte, ha nem étrend miatt alakult ki. Vastartalmú gyógyszer mellett főleg a belsőségek tartalmaznak nagyon sokat de a vörös húsok se keveset bár azt kétlem, hogy egy 2 éves kislány annyira rengeteget enne ilyesmiből. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!