Ventillációs tubus - mennyi időnk van?
Ma voltunk a Heim Pál fülészetén, savós középfülgyulladás miatt orrmandula műtétet és tubus behelyezését javasolta a doki. Május közepére kaptunk időpontot. Azt mondta, hogy amig a tubus bent van, nem érheti víz, nem mehet úszni, pancsolni. Ez oké. De itthon, amikor utána olvastam, hogy mégis mi ez a tubus, szembesültem a dologgal, hogy fél-1 év időtartamról van szó. Szóval ugrott a nyári nyaralás, ami idén előszőr kifejezetten a vízről szólt volna (Kőrös part, saját medencével stb...). Egyértelműen felfogtam, hogy kell a tubus, hosszú távon ez a megoldás. De vajon eltolhatnánk a műtétet nyár végéig? Ezt persze ott nem kérdeztem meg, és megmondom őszintén, nincs kedvem újra k órát végigülni ezért a kérdésért. Szerintetek, ha megyünk az orrmandula műtét előtti kivizsgálásra, jelezhetem, hogy a tubust most nem szeretném? vagy leordítják a fejemet?
Légyszi csak kulturáltan válaszoljatok. Igen, nagyon szeretném a vizes nyarat, másik gyerek miatt is, de persze ha ez a 3 hónap csúszás a hallást veszélyeztetné, nem mennénk.
A gyereked jelenleg kb. pont úgy hallhat, mintha víz alatt lenne. Ezt okozza az állandó fülgyulladás. Tehát neki már megvolt a "nyári vizes élmény".
A tubus nélkül hiába műtik meg, nem fog magától ürülni a trutymó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!