Ventillációs tubus hogyan távozik a fülből?
Olyanok válasza érdekelne,akiknek van személyes tapasztalatuk a témában!Kinél,hogy zajlott a dolog?
Kisfiamnak 4hónapja tették be a csövecskét,mindkét fülébe és a legutóbbi ellennőrzésen a doki megállapította,hogy a jobb fülében elkezdett kilökődni.
Ma este a kisfiam elkezdett panaszkodni,hogy bedugult a füle(az amelyikben elmozdult tubus)
Kicsit megijedtem,mert a doki nem mondta,h ilyen tünetekkel járhat a tubus távozása!Nem tudom,hogy ez normális-e!A gyerek azóta elaludt,ha holnap is panaszkodik,akkor elviszem az ugyeletre,hogy belenézzenek a fülébe!
Spontàn kilökődik. Ha sok avàladék a fülében,akkor az kimozdìthatta a tubust és a kettő együtt eldugìthatta a fülét.
Persze vidd el dokihoz, ha nem tisztul ki neki.
De az is lehet,hogy csak sok a vàladék afülében.
személyes tapasztalatom van, nem a gyerekem kapcsán.
úgy képzeld el a dolgot, hogy van a dobhártyán egy kis lyuk, ami kvázi ugyanolyan elvű, mint a cipőfűzőnek szánt lyuk a cipőn. szóval ez a tubus.
A dobhártya ugyanúgy megújul idővel, mint a bőr ahogy képződnek az új sejtek belül, a külső sejtek elhalnak, leválnak róla, belekerülnek a fülbe.
a grommetnél is ugyanez történik, ahogy a dobhártya regenerálódik, a grommet mögötti lyuk először bezáril, mejd végül a grommett már csak a dobhárty külső felületére fog tapadni, és ha a körülötte/alatta lévő sejtek is elhalnak, akkor egyszerűen belepottyan a hallójáratba.
A fül bedugulása jelezheti azt, hogy bezárult végleg a lyuk, és még helyre kell állnia a nyomásviszonyoknak odabent, amihez újra hozzá kell szokni. remélem, csak erről volt szó.
Nekem amúgy kb fél évbe telt, mire bezáródott a lyuk, úgy a 10. hónap táján végül az orvos megfogta és simán csipesszel leszedte a dobhártyáról a kilökődött (de még nem levált) tubust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!