2,5 éves kislányom 4. Napja lázas és hőemelkedése van meddig normális?
De most akkor lázas vagy hőemelkedése van? Olyan nincs, hogy "lázas és hőemelkedése van". Ha csak hőemelkedése van, nincs teendőd. Ha lázas, akkor is csak 38,5 fölött ajánlott csillapítani.
Az antibiotikumot pedig mire írta a doki? Bakteriális fertőzése van a kicsidnek (arra szoktak antibét felírni)? Vagy influenzás, valami vírus, arra nem kell gyógyszer, viszont a szervezete jól teszi, ha magas lázzal üzemel, pusztítja a vírust.
Nézd, két gyerkőcöm van, elég hamar belázasodnak, ilyen típusok, hamar túl is jutnak egy-egy lázas állapoton. Általában nem túl magas, ilyenkor alváshoz szoktam csillapítani Nekik, hogy nyugodtan tudjanak pihenni (de csak 38,5 fölött).
A fiam fülfájós. Ha hirtelen 39 fokos lázzal támad a betegsége, sejteni szoktam, hogy a füle. Akkor nem várom meg a 3 napos lázat, hanem viszem azonnal dokihoz, mert a fülgyuszi bakteriális, nem tudjuk olyabkor elkerülni az antibét. A dokinénink egy esetben ír gyógyszert nekünk: fülgyulladáskor, mert akkor kell. Egyébként ha simán csak lázas, de nem levert, nem panaszkodik fül- vagy torokfájásra, eszébe sem jut gyógyszert írni. A torokfájás is lehet kétesélyes: amíg csak picit piros vírusos a torka, nem kell gyógyszer. Ha bakteriális felülfertőződés miatt nem javul, gennyes tüszős lesz, akkor kell az antibé. Egyszer volt ilyen eset az 5 éve alatt.
Szval nálatok szerintem még felesleges volt a gyógyszer, bár az is igaz, hogy nem vagyok doki, nem akarom felülbírálni a döntését. Csak sok orvos csuklóból adja a gyógyszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!