Hörghurutra Spiropent helyett mit lehet még adni másfél évesnek?
Ma voltunk orvosnál, hörghurutja van (1 éven belül most harmadjára.)
Félek, nehogy tüdőgyulladás legyen belőle, de a Spiropentet, amit felírtak, nem merem adni neki (én vettem be pár éve felnőttként, nagyon felgyorsította a szívverést, rosszul voltam tőle, nem akarom ennek kitenni a gyereket, amúgy se olvastam róla sok jót), a Teophyllin kúpot (amit tavaly felírtak), próbáltam volna, de folyton kinyomta magából :(
Nyilván feliratni gondoltam, de mit szoktak még ilyenkor, ami hatásos?
Berodual csepp van itthon, meg gépünk is, jobb híjján elővettem, miután a kúppal kínlódtunk (eddig nem nyomott ki 1 kúpot sem, most egyszerűen nem sikerült.)
Remélem, ér is valamit, de holnap elviszem a gégészetre, mert a házidoki tavaly 1 hónapig nem vett észre semmi különöset, és szövődmény alakult ki :(
Sosem fogom megérteni, hogy miért kell felülbírálni az orvos döntését, főként miért kell tök laikusoktól tanácsot kérni (kiváltképp egy kicsi gyerek gyógyszerezésében)
ha tartasz a gyógyszertől, jelezd a gyerekorvosnak, ha tud, fog írni mást.
ha ennyire nem bízol a gyerekorvosban, vidd máshoz a kicsit.
Ha én most azt mondom, hogy nekünk x gyógyszer bevált, és te inkább azt adod, és baj lesz, akkor mit csinálsz? hogy mész vele vissza az orvoshoz?
A spiropent jó gyógyszer. Kruppos kisfiam is ezt kapta, és azóta is van otthon, ha nagyon köhög, szoktuk használni.
Leírtam a fenntartásaim.
Mikor kipróbáltam magamnak a Spiropentet (befulladtam 1x, már felnőttként), a hatása kb mintha kábítószert fogyasztottam volna.
Sose bíráltam felül orvos döntését, amíg nem esett meg az, hogy tavaly (az említett gyerekorvosról van szó, a településünkön van belőle 1 db, ennyit a váltásról) több, mint 1 hónapon át vittem a gyereket hetente, mert nem múlt a betegség. Áh, adjak köptetőt... Elvittem az SZTK-ba, ott kiderült, hogy gennyes mandulagyulladása is van, antibiotikumot írtak, még tovább fokozódott, még 1 félét kellett kapjon, mert nem jött helyre. Igen, a bizalmam itt megtört.
ilyen esetben viszont akkor miért nem mindjárt gégészetre viszed, ha beteg? Ha nem bíznék a gyerekorvosomba (szabad orvosválasztás van, sok ismerősöm a szomszéd településre hordja a gyerekét, mert ott van olyan orvos, aki megfelel az ő elvárásainak), akkor nem vinném hozzá a gyereket a kötelezőkön kívül.
Ha beteg vagyok, én is sokszor egyenesen a gégészetre megyek, nem a háziorvoshoz (nem mintha nem bíznék benne, csak a kórház közelebb van és nem csak a nap bizonyos néhány órájában elérhető)
A hörghurut egyébként oda tartozik (felső légúti nyavalya), nem a pulmonológiára, mint ahogy írta valaki.
Reménykedem, hogy esetleg a gégész ad beutalót, hogy a tüdejét is megnézzék.
Azért vittem most a háziorvoshoz első körben, mert a nagylányom elkapott valami vírust, ami most sok gyereken kijött, és gondoltam, a kicsi is csak ezt kapta el tőle. Sajnos nem csak ennyi, viszont ilyen időben nem akarom, hogy még betegebb legyen, mert az Sztk másik településen van, kivárjuk a holnapot (láza nincs, a Berodualt tudom adni, neki írták fel azt is ugyanerre anno.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!