Féltem a kisbabám a beoltatlan rokon gyerekektől. Jogos?
Nagybátyámék külföldön élnek. 2 gyerekük van, nincsenek beoltva semmi ellen, ha betegek akkor sem kapnak gyógyszert, 2 hétig is nyögik a szimpla megfázást. Még nyáron is szipogtak, férjem játék közben össze is szedett tőlük valamit, nyomta az ágyat 2 napig. Most a kisbabámat féltem tőlük, nehogy ha a kozelukben van, nyulkalnak hozza, elkapjanak valamit...
A szulok kokemeny oltas es gyogyszer ellenes harcosok, mindenkit probalnak meggyozni.
Ugye nem csak en reagalom tul a dolgokat?
2 hónapos.
Ha hazajönnek, egy honapig kb minden nap "muszáj lenne" találkozniuk, de csak a családi béke kedvéért..
Beszélj a gyerekorvossal, hogy mennyire jelenthet ez veszélyt a gyerekedre. Elvileg ha ők nincsenek oltva de nem betegek, Max hordozók lehetnek. Egy sima fertozobetegseget bárki hordozhat és bárki elkaphat, nálad inkább a veszélyes fertőző betegségek lehetnek problémásak. Beszélj a gyerekorvossal, hogy van e reális veszély.
Külföldön élek én is, itt nálunk nincs kötelező oltás, bár mivel mi nagyobb gyerekkel költöztünk, a magyarországi összes kötelezőt megkapta. De itt sokan nem oltatnak, meg sincs -tudomásom szerint- semmi járvány a "normális" influenzát leszamitva
Megkerdezhetem hol elnek?
Szinten kulfold, de itt van sok kotelezo oltas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!