2 és fél órája adtam Algoflex Baby szirupot a 2 és 3-om éves kisfiammal, de még mindig nem ment le a lázuk, ez normális?
Most először lázasok? Mázlista.
Nem minden gyereknek ugyanaz a hatóanyag a leghatékonyabb, ki kell tapasztalni.
Ez ibuprofen hatoanyagu, ugye?
Probalj meg paracetamol tartalmut adni, pl panadol baby.
Van, hogy az egyik nem segit, a masik igen, 3-4 ora kulonbseggel lehet adni felvaltva. Ritkan betegek a gyerekek nalunk is, de most pl beszedtunk egy virust, nagyon magasra megy a lazunk allandoan. (Azert irom tobbesszamban mert en is elkaptam.)
A gyerekeknek, magamnak is valtva adom a paracetamol/ibuprofen hatoanyagu gyogyszert, az orvos is igy javasolta. Van, hogy az egyik nem igazan csinal semmit, a masik pedig igen.
Meg egy jo tanacs: ha latasak, akkor probald nem beoltoztetni/nyakig betakarni oket, mert attol csak rosszabb. Ilyenkor fazik az ember (amikor lazas), de a test melegen tartasatol a helyzet csak rosszabb lesz, mert vagy megjobban emelkedik a homerseklet, vagy nem megy lejjebb a lazcsillapito ellenere sem.
Sajnos a virusos betegsegre jellemzo a magas laz, ami nehezen csillapithato, vagy ha igen, akkor is csak rovid idore. A bakterialis fertozeseknel konnyebb a helyzet laz szempontjabol (mas szempontbol pedig pont rosszabb).
Utolso: a Nurofen tenyleg jo, en is azt veszem a gyerekeknek, a gond csak az, hogy az is ibuprofen tartalu, mint az algoflex baby, amit a kerdezo mar hasznal.
Remelem nem olyan lazas allapotban vannak a gyerekek, hogy sokszor kelljen adni egy nap alatt, de ha igen, akkor ugyanott van a nurofennel, hogy kb 3x adhatja egy nap es nincs mivel valtogatni a koztes idoben.
Sajnos egy igazi, belevalo lazas betegseghez, ami 39,5 koruli lazat okoz 3-4 orankent, ahhoz nem eleg egy fajta hatoanyagu lazcsillapito.
Pl legutobb fullgyulladast (38-39 kozotti lazzal es fajdalommal jart) kihuztuk ugy, hogy eleg volt a napi 2 nurofen, de most pl olyan virusban vagyunk benne, hogy max 4-5 orankent adnom kell valamit, amikor mar alulrol surolja a 40 fokot a lazuk.
Utálom a paracetamolt, nálam sosem segít egy kicsit sem, de a lányomnál mégis bevált, és ha a Nurofen nem segít, akkor a paracetamolt vetem be, általában sikeresen.
Tudom, hogy sokan nem tekintik jó módszernek, de én a lázcsillapító mellé hűtőfürdőztetni is szoktam a kicsit, a kettő kombinációja általában segít (betegségfüggő, hogy milyen mértékben). Hozzáteszem az én lányom szinte szereti a hűtőfürdőt, bármilyen lázas is, szívesen eljátszik a kádban még a megszokottnál hűvösebb vízben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!