Van az a pont, ahol inkább felhagynátok végleg az orrszívó porszívó használatával?
Az én fiam is sírt ennyire :( bár ő eleve a betegség miatt hajlamos keveset aludni ilyenkor. Amit írsz, hogy fél óra múlva felkel és nagyon sír nálunk is elő szokott fordulni, vagy valami zaj kelti fel, vagy betegség, vagy túl fáradtan került ágyba. Most 2,5 éves de a mai napig képes sokat sírni ha ilyenre kel fel közbe nagyokat ásít. Igaz ő vissza is szokott aludni, a sírást is akkor hagyja abba, amikor visszafekszik.
Orrszíváshoz sokszor ketten kevesek vagyunk. Minden erejével tiltakozik. Na de ha muszáj :/ már most legalább abbahagyja ha végeztünk, de 1-1,5 évesen legalább negyed órát - 20 percet sírt utána.
Nálunk is nagy mumus volt az orrszívó. A nagyobbik gyerekem már a porszívó hangjától is kiborult. Az én stratégiám az volt, hogy kitartóan próbálkoztam. Amíg picikék voltak, elemes orrszívót használtam. Aztán a porszívós is előkerült, de ha túl nagy volt az ellenállás, akkor nem erőltettem. Néha bevált a trükközés, pl. ha a nagyobbik megengedte, hogy kiszívjuk neki, a kicsit is könnyebb volt rávenni. Vagy magamon mutattam be a használatát. Ha semmiképpen nem engedte, vártam egy kicsit és később újra megpróbáltam. Ha egy betegség alatt 2-3-szor sikerült, a többi utána már könnyebben ment. Talán egyszer vagy kétszer volt olyan (a nagynál), hogy erőszakkal lefogtam, hogy kiszívjam az orrát, de nagyon megbántam. A fogukat sem mostam meg soha erőszakkal, mégis sikerült rászoktatnom mindkettőt a rendszeres fogmosásra. Pelenkázáshoz is voltak jó trükkjeim, időnként az sem volt egyszerű, de meg tudtam oldani ordítás és közelharc nélkül. És nem, nem lett egyszer sem arcüreggyulladásuk, és nem kellett felszúrni egyikük fülét sem. Egyszer volt nagyon makacs hurutos nyavalyájuk (egyidőben a kettőnek), na akkor sószoba volt és orrmosás (szakember végezte). Viszont érdekességképpen, amióta nem isznak tejet (mivel kiderült, hogy tejérzékenyek), azóta nagyon ritkán és rövid ideig betegek. És már az orrszívóval sincs gond, egy ovisnak már meg lehet magyarázni, miért hasznos.
A 15 hónapos oltást amúgy már megkapta a pici?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!