Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Vas cseppet (Aktiferrin)...

Vas cseppet (Aktiferrin) szedő babák anyukái! Mosás téma?

Figyelt kérdés

Mivel lehet kimosni? Nekem nem jön ki. :-(

Illetve még egy kérdés, mert jó nagy balfék voltam. Megnyaltam a gyerek gyógyszeres kanalát. Soha nem veszem a számba a dolgait, de persze PONT most annyira el voltam gondolkodva, fogalmam sincs hogy jött. A lényeg, hogy jól befogta a fogam, mosolyogni se merek. Mennyi idő lehet, míg lekopik? Mert fogkrémmel hiába sikálom.

2017. nov. 26. 21:20
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia, az én kisfiam is szedte.

Savas tisztítószerek képesek vele elbánni, de nagyon makacs, én a Bref fürdőszobatisztítóval (!) szedtem ki, de mivel ez elég durva vegyszer, csak a legvégén csináltam, amikor már nem hordta tovább az adott ruhácskát. Addig csak a rendes mosás ment, valamennyit az is halványít rajta. Amikor kinőtte, ment rá a Bref, aztán dupla öblítés és rendes mosás, hogy ne maradjon benne Bref maradék.

Megpróbálhatod még ecetbe vagy citromlébe áztatni.

Plusz voltak neki kicsi "nyálfogó" előkéi, így a nyál mellett a böfi és a vascseppek is többnyire azon landoltak, nem a ruháján.

A fogadra sajnos nem tudok semmit sem javasolni. Ha bekenegeted citromlével, az a fogzománcot is nagyon károsítja, én nem javaslom. Fogorvost kellene megkérdezned.

2017. dec. 6. 14:55
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a választ. :) Azóta már égen-földön kerestem a megoldást, a citromlé valóban kiviszi, nyoma sem maradt. Igaz, hogy fél napig hagytam hatni. Örültem, mint majom a farkának, az összes ruhája vasas volt már. :-D

A fogam valószínű úgy marad. Kérdeztem a fogorvost, fogfehérítést javasolt, ami nekem már volt egyszer, és iszonyatosan károsította a fogaimat. Azóta se forró levest, se egy jeges turmixot nem tudok megenni/meginni.

2017. dec. 9. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!