Hány évig véd a bárányhimlő elleni védőoltás?
Két információt hallani:
- Az egyik, hogy még nincsen elegendő adat, de a legidősebb oltott ember még mindig védve van: 50 éves.
- A másik, hogy körülbelül 20 évig.
Ha az utóbbi az nagyon nem szerencsés, ugyanis én felnőttként estem át rajta, és sajna tudom mivel jár :( Főleg egy nő életében, gondolok itt a gyerek vállalásra, tervezésre.
Ti hogy tudjátok, meddig véd?
Hogy tudnánk már, amikor ahogy írzad, még a szakértők se tudják! :)
Egyébként meg újra lehet oltani felnőttként. Van teszt, ami kimutatja, hogy védett vagy-e még.
na, pontosan ezért nem adattam be a gyerekemnek. ki tudja, hogy hosszú távon mi lesz? egy ismerősöm majdnem meghvakult, mert 35 évesen a szaruhártyáját támadta meg a vírus, amikor a gyerekei hazahozták az oviból.
a gyerek 4 nap alatt átvészelte, ebből 1,5 nap vlt kemény, amikor tényleg szenvedett, de csak azért, mert nem engedte bekenni magát a gyógyszertári szuttyal, amit kaptunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!