Az immunerősítő mennyivel több a multivitaminnál?
Mióta elkezdte a bölcsit a kislányom,sokat volt beteg. Immunotrofina immunerősítőt írt fel az orvos. Megvettem jó drágán, de néztem a betegtájékoztatót, és pár vitamin van benne, ugyanazok, mint a multivitaminban, amit amúgy is szed. Sőt ebben több fajta vitamin is van.
Tehát az érdekel, hogy jobb-e és ha igen, miért a drága immunerősítő az olcsóbb multivitaminnál? Ha jobb, akkor természetesen nem problémázok rajta, csak bosszant, hogy lehet hogy csak az elnevezés miatt fizettem többszörös árat.
Az immunerősítő komplexebb jobb a felszívódása.
A multiban sok minden van de egy negyede se szívódik fel
Milyen multivitamint szed? Mert sajnos igaza van a lepontozott #1 hozzászólónak, hogy a multivitaminok legnagyobb részéből pár vitamin kivételével nem szívódnak fel a dolgok. Elsősorban persze a tablettákból, de gyerekeknek gumicukor vagy szirup kiszerelésű multik is elérhetők, amik jobb hatékonyságúak egy fokkal.
Sajnos sokan megtéveszthetők azzal, hogy minél több cucc van egy dologban akkor az biztos annál jobb, pedig a vitaminok-ásványi anyagok pótlása nem ilyen egyszerű képlet. Nem mindegy, hogy milyen hordozóvegyületben van az ásványi anyag (más a felszívódási képesség) és az se, hogy mikkel szedjük őket együtt (egyesek gátolják, mások segítik az adott anyagok felszívódását). A multiban minden együtt van, szükségképpen akadnak, amik akadályozzák egymást - pl. a vas kb. az összes egyéb ásványi összetevő felszívódását akadályozza, de a kalcium és a magnézium se komálják egymást. Plusz van egy olyan sajnálatos összefüggés, hogy a jól felszívódó molekulákban kevés az adott elem, így ha multivitamin tablettát akarunk gyártani, akkor rosszul felszívódó vegyületeket kell választani ahhoz, hogy ráírhassuk, hogy van benne minden.
Nagy biznisz a multivitamin, sok múlik a vevő tájékozottságán, hogy ne pénzkidobás legyen a vége, mert ha olcsóért veszünk semmit, az a legdrágább...
Köszi!
Én is ilyesmire gondoltam, hogy esetleg nem olyan a felszívódása. De akkor az immunerősítőnél nem áll fel ez a probléma?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!