Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Hirtelen jott eros dadogas...

Hirtelen jott eros dadogas szepen beszelo 3 evesnel?

Figyelt kérdés
Minden tapasztalat erdekel es jo tanacs, akar privatban is! 2 hete tart. Nem tudni, mi valtotta ki, logopedusnal jartunk. Ertelmes, okos, ertetlenul allunk a dolog elott. Koszonom!
2017. aug. 11. 21:37
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom is elkezdett dadogni 3-3,5 éves kora körül. Megnézte logopédus, valamint az óvónők szerint is élettani dadogásról van nála szó, annyira el akar valamit magyarázni, hogy elakad benne. Most 5 éves múlt és egyre inkább kezd elmúlni. Nem biztos, hogy nyugtató kell egy gyereknek.
2017. aug. 12. 08:22
 12/20 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszaitokat. Sose ertem, miert foglalkozik gyerekekkel es szuleikkel, aki nem ert a megfelelo kommunikaciohoz. Valoban a legrosszabb dadogasa jott elo a logopedusnal. De itthon elmondta, csunya neni volt. Es ha befeszul, akkor o befeszul. Ugy ereztem magam, mint ha a vilag legrosszabb szuloje lennek, igy nem eleg a dadogas, meg idegileg is gazok vagyunk. Tenyleg sirva jottem el. Visszamegyunk a gyerekorvoshoz a 3 eves statuszra, varja a logopediai velemenyt. De asszem leallok a dokikkal. A gyerekorvosra fogok hallgatni.
2017. aug. 12. 09:27
 13/20 A kérdező kommentje:
Ja, nyugtatozni tuti nem fogom...
2017. aug. 12. 09:28
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Fölöslegesen nem is kell problémát gyártanod magadnak. Jelen esetben jobb lett volna, ha a gyakorin kezded anyukatársakkal, a közös tapasztalat meg tudja mondani, mikor van szükség orvosra.
2017. aug. 12. 18:50
 15/20 A kérdező kommentje:
14-es, hat lehet. Miutan hazaertunk az orvostol, ismeros is elmeselte, ugyan ez volt veluk, veletlenul futottunk ossze, es mondtam neki. De miert nem elotte...mert persze az ember a problemaval nem dicsekszik, ilyenkor derulnek ki.
2017. aug. 12. 21:48
 16/20 A kérdező kommentje:
Sokat javult az elmult hetekben, hullamzo a dadogasa. Gyermekpszichologus pipa. Elettani dadogasrol van szo biztosan. :) Igy varjuk, hogy elmuljon.
2017. szept. 1. 21:34
 17/20 anonim válasza:
Szia megkérdezheten hogy hogy van a fiad?Nálunk is ugyan ez a helyzet most és nagyon meg vagyunk ilyedve..5 honapja tart de vannak hetek amikor szépen beszél de van amikor nagyon nemtudja elkezdeni a mondanivalojat kapkodja a levegőt volt hogy erőlködnie kellett eggy eggy szónál..nálatok ez hogy van pontossan?Milyen tanácsot kaptatok mit kell csinálni?3,5 éves a kisfiam logopedusnàl es psychologusnal is voltunk persze pont nemdadogott tehàt sokra nementünk vele..
2017. szept. 4. 19:34
 18/20 A kérdező kommentje:
Elettani a dadogas, ami tam nagyon gyakori. 6 honap is lehet, mire elmulik. Turelem sajnos, mast nem tehetunk. Sok mese, marmint meselni neki, dia vetites, jatszohaz, jatszoter, sok mozgas. Nem raszolni, nem kell kijavitani, nem kell helyette elmondani, amit akar. Mint ha semmi se tortent volna. Kb. ennyi. Eleg nehez kibirni sajnos. Nalunk is vannak full jo napok, es nagyon gazosak is. Ha idegen elott beszel, jobban elojon, vagy ha feszult. Sajna varunk, mast nem tehetunk. Kitartast sorstars.
2017. szept. 5. 16:24
 19/20 anonim válasza:
Köszönöm szépen a válaszodat kicsit megnyugodttam hogy lehet átmeneti dadogás is mégha kicsit durvabb változatba is van jelen,nálunk nem szóismetlések vannak ,hanem elakadás mintha beszorulna a szó es hol könnyebben hol nehezebben jönnek ki a szavak neki..nektek is kitartàst es kívánom hogy minnél előbb túl legyetek rajta .
2017. szept. 5. 19:30
 20/20 A kérdező kommentje:
Ha meg valaki olvasna...ahogy jott, ugy el is tunt a dadogasa. Jo egy hete mar ritkan jon elo, eszre se veszi kulso ful, csak mi. Vegre ujra a cserfes gyerkocunket visszakaptuk. Most mar nem csititgatom, ha beszel, csipogjon csak reggeltol estig! :) Es remelem, ez az allapot lesz a vegleges, es vege a remalomnak!
2017. szept. 12. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!