Ti mennétek? Nem félnétek?
Mi Németországban élünk és mikor kitört ez a kanyaró járvány sok helyen és mi Magyarországra szerettünk volna utazni repülővel az akkor majdnem 1 éves fiúkkal családlátogatóba akkor felhívtam a gyerekorvost és megkérdeztem, hogy be lehet-e hamarabb adni az MMR oltást, azt mondta, hogy igen és következő héten be is oltattuk, nem volt semmi mellékhatása.
Itt a környékünkön is idén tavasszal megemelkedett a kanyarósok száma és egy felnőtt nő sajnos bele is halt. Amúgy Németországban nincsenek jelenleg kötelező oltások, csak ajánlottak vannak amik ingyenesek is és a szülők döntik el, hogy milyen oltásokat adatnak be, bár szó van róla, hogy esetleg bevezetik itt is kötelezően.
Kérdezd meg a gyerekorvosotokat szerintem nyugodtan, hogy be tudja-e hamarabb adni az oltást. Vagy esetleg lehet-e kombinált oltás helyett csak kanyaró ellen oltani.
kedves 7es, barátnőm nővére erdélyi, jöttek VOLNA családlátogatásra, de nem jönnek EMIATT!!! Pedig ők kint élnek, tudják, hogy mi az igazság ezzel kapcsolatban.
Azért, mert neked szerencséd volt, ne bíztass mást a felelőtlenségre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!