Kislányom vérkép-eredménye, szerintetek kell aggódnom?
Limfocita 62,60 % * 25,00 - 45,00
Monocita 9,20 % * 1,00 - 6,00
Fehérvérsejt 5,5 Giga/L * 5,5 - 15,0
Neutrofil 1,38 Giga/L * 1,50 - 8,00
Ez a 4 érték lett megjelölve. A többi és a vizeletvizsgálat is tökéletes lett, a limfocita és monocita giga/l érték is tökéletes tartományban van.
Szerintetek ez nagyon magas? holnap viszem orvoshoz a leletet megnézni, de aggódom. 3 éves a lányom.
Annyira nem vészes. Egy laborból meg nem biztos, hogy kiderül van-e tényleg baj. Pár hónap múlva érdemes lenne egy kontroll, hogy van-e változás.
Illetve tudni kéne azt is, hogy történt-e valami, mert csak úgy nem csinálnak laborokat.
Dehogy magas, ezert nem kellene kiadni a leletet laikusnak.
Mi kulfoldon nem adjuk ki, pont ezert.
Pelda:
Sullyedes normalis : 0-10 kozott
Kis megfazas : 50
Torokgyulladas: 600
Szalmonella : 3000
Na, ezert nem kell panikolni a kis elteresen.
Egy enyhe gyulladas van a szervezeteben.
Kerdezo, felreertettel, az a gond, hogy a laborbol kiadjak az embernek a leletet Magyarorszagon.
En kulfoldon dogozom , es tilos barmi leletet kiadni a paciensnek, meg a vervetelt sem szabad, pont ezert mert az emberek 90 % - a laikus, es napokig aggodik feleslegesen, mikozben semmi baja, vagy hakalps betegseget diagnosztizal a google - bol.
"Sztem nem adtam ki a leletet, millió érték közül feltüntettem 4-t, ami eltér"
a te kezedbe nem kellett volna kiadni a leletet. a lelet a vérvételt kérő orvosnak szól, az ő dolga értékelni, annak ismeretében, hogy volt-e oka a vizsgálat kérésének és ha igen, akkor micsoda.
a magyarországi laborog túlnyomó része egységes ref.értékeket használ a laborvizsgálatok során nő/férfi/gyerek/fiatal/felnőtt/idős emberekre egyaránt. az általad beírt referencia értékek (ami nem nomrál érték, nem jó érték, nem optimális érték, pusztán referencia) jó eséllyel a felnőtt lakosságra vannak meghatározva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!