Meningococcus (agyhártyagyulladás) elleni védőoltás?
Szeretnénk elkezdeni 3 hónapos korban, meg is kaptuk doktornénitől az oltásra a receptet (menjugate). A patikában viszont mondták, hogy készlethiány van országos szinten. Ilyenkor mi van? Így jártunk és kész?
Illetve ti beadattátok? Ha igen, ha nem miért?
Beadattam, mert gyerekapolokent lattam tobb gyereket is aki ebben szenvedett, koztuk egy irto helyes 14 eves fiut aki teljes testi es ertelmi fogyatekos lett miutan 5 eves koraban elkapta az agyhartyagyulladast. Csak fekve vegetalt ...
A hianyra nem tudok mig mondani, mikor lesz ? Kesobb is be lehet adatni.
A patikus annyit mondott, hogy nem tudja mikor lesz, majd ment a dolgára... De a napokban megpróbálom bejárni az összes gyógyszertárat a városban, hátha lesz valaki, aki közlékenyebb.
Azt tudom, hogy később is lehet, csak szeretnénk elkezdeni babaúszni, ezért szerettem volna a lehető leghamarabbi időpontban.
Csak egy kis kieg. , mert azt hihetnénk, hogy mrgvettük a biztonságot.
A megbetegedések 75 %-áért a b a felelős, a c kb. 17 %, a többit nem tudják beazonosítani.
A C-t beadattam, a B-t nem fogom. Már a C-t is bánom.
Annyi minden okozhat agyhártyagyulladást, ami ellen semmi sem véd, és akkor a többi fertőzésről ne is beszéljünk.
Kivédi az egyébként esetleg durva mellékhatásokat okozó védőoltás (csak tippelek) a veszélyek 0,001 százalékát.
Abból a 60-80 ezerből inkább ezerrel tuningolom a gyerek immunrendszerét, az minden ellen hatásos és mellékhatásai sincsenek.
Nekem is kene, de nincs sehol. Felhivtam a gyartot, ott eloszor azt mondtak, hogy mult honap kozepere lesz, utana felhivtam megint es azt mondtak, hogy e honap kozepere lesz. Szoval folyamatban van.
De fel is irathatsz masik fajtat, amibol van a gyogyszertaraknak. (Ez nalunk nem opcio, mert a fiamnak mar ismetlo kellene.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!