Himlős kisbaba (8 hós) óvodás testvére mehet oviba?
Figyelt kérdés
2017. máj. 4. 19:44
1/15 A kérdező kommentje:
Ja, azért kérdés, mert még ő sem volt himlős.
2017. máj. 4. 19:53
2/15 anonim válasza:
Nem. Nagy eséllyel már el is kapta nem lenne jó ha lefertőzné a többi gyereket nem gondolod?
3/15 anonim válasza:
Felelősségteljes egy szülő vagy, ha ez a kérdés egyáltalán felmerult benned....
4/15 A kérdező kommentje:
Kedves válaszolók. Nagy valószínűséggel ő hozta haza az óvodából. Ősszel is voltak himlős gyerekek, akkor nem ment egy hónapig, mert pici volt a tesó. Vágyik az oviba, azért kérdeztem, köszönöm.
2017. máj. 4. 20:24
5/15 anonim válasza:
Ha BIZTOSRA tudod, hogy o hozta haza, akkor ertelmet veszti a kerdes. Miert ne mehetne? De en felhivnam az ovonot es megkerdeznem van-e most himlos a csoportban, ha nincs, nem o hozta haza. Ebben az esetben nem vinnem.
6/15 A kérdező kommentje:
Azért írtam, hogy nagy valószínűséggel, mert két kisfiú himlő miatt hiányzik az oviból. Igazából szeretném, ha túl lenne rajta ő is.
2017. máj. 4. 20:32
7/15 A kérdező kommentje:
Rendszeresen járnak gyerekek köhögve, orrfolyással. Sosem menne a gyerekem, ha azt várnám ne legyen beteg gyerek a csoportban.
2017. máj. 4. 20:39
8/15 anonim válasza:
Mehet.
Mire a kicsin megjelentek a himlő tünetei addigra már bőven megfertőzhette a nagyot, aki eddig is továbbadhatta bent az oviban.
Ez is egy alattomos betegség, hisz még nincs tünete de már fertőz, épp ezért lehetetlen teljesen kivédeni.
9/15 anonim válasza:
A bárányhimlőnek 2 hét a lappangási ideje.ilyenkor még tünetmentes,de már fertőz,tehát már simán tovább adhatta.mellesleg az is lehet,hogy sose fogja elkapni.sogornőm hibába volt együtt himlős gyerekekkel,eddig nem kapta el.szerintem nyugodtan viheted oviba
10/15 anonim válasza:
Ha még nem pöttyös, a lelkiismeretedre van bízva. Szerintem, ha a nagyon nem jöttek ki pöttyök, akkor nem tőle kapta el a kicsi, és lehet még két hét, mire a nagy is pöttyös lesz (nálunk így volt összesen egy hónap a karantén). Nem szoktad magaddal vinni a kicsit, amikor viszed-hozod a nagyot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!