MMR oltás! Megnyugtatnátok?
Figyelt kérdés
Tegnap kapta meg a lányom az MMR-t és az agyhártyagyulladás elleni védőoltást. Olvasgattam egy kicsit a neten, és megmondom öszintén halálfélelmem van. Amúgy is aggódós anyuka vagyok, de az oltásoktól iszonyatosan félek. A fiamnak még hőemelkedése sem lett ezután, de emlkészem akkor is nagoyn féltem. Ki mit tapasztalt az oltás után?2017. ápr. 25. 07:48
11/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedves 9-es! Igen megnyugtató a te válaszod is :)
2017. ápr. 25. 10:10
12/18 anonim válasza:
Csak az MMR ütötte ki az oltások közül, pedig én nem is "féltem" tőle.
Sajnos kórház lett a vége. Nem találtak semmit, nem tudták megmagyarázni, természetesen azt elutasították, hogy az oltás miatt volt 40 fokos láza.
Ettől függetlenül újra beoltanám, de TÉNY hogy ez az oltás váltja ki a legerősebb immunreakciót azok közül, amit kapnak kicsiként.
13/18 anonim válasza:
Kisfiam több mint egy honapja kapta.Mi is nagyon féltünk tőle.Kár volt..a 3. és a 8. Napon jöttek ki rajta enyhe kiütések amik aztán hamar el is tűntek.Az immunrendszerét sem vágta padlóra.Igaz hogy ősz óta adom neki az immunerősítőt és állítólag az sokat számít!
14/18 anonim válasza:
A Nebáncsvirág egy hírhedt oltások ellen uszító oldal. Csupa kamuadat, ferdítés, ostobaság található ott meg. Ha az igazság érdekel, akkor Novák Hunor, ahogy már előttem is írták, plusz [link] Itt az összes oltásos tévhitet megcáfolják és nem kell aggódnod. :)
15/18 anonim válasza:
Egy kicsit jobban félek attól, hogy minket is elér a kanyarójárvány mielőtt betölti a 15 hónapot. Igaz nálunk nem ad a doki az mmr-rel egyidejűleg semmit, agyhártyagyulladás ellen is pár hét különbséggel kapják.
16/18 anonim válasza:
Én is tartottam ettöl az oltàstól, mert mindegyiktöl lett legalább höemelkedése. Az oltástól számitott 11. napon este 39,3 volt a láza. Reggel láztalanul ébredt és jökedvüen. Volt még rajta pár kiütés de semmi komoly. Túl lehetett élni, ne aggódj! :-)
17/18 A kérdező kommentje:
Koszonom az utolsonak is!!!
2017. ápr. 26. 20:25
18/18 anonim válasza:
Tudom régi kérdés, de hatha olvassa valaki. Nekünk a DPTa-IPV 6 éves kori oltás után volt több napig 39 fölötti lázas a gyerek. De ugye ez is olyan, ami kötelező.
Én viszont személy szerint, mivel Ukrajnában születtem, nem kaptam MMR oltást. Na ezt nem ajánlom senkinek. Kanyarós hál’Istennek nem voltam, de rózsahimlőt és mumpsz-t elkaptam, utóbbit ráadásul felnőttként. Brutális egy betegség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!