2hónapos oltás utáni lázcsillapítás?
Láza nem lehet tőle, max hőemelkedése. Ne aggódjatok! ☺
6 óránként adhatsz neki fél kúpot. Pár óra múlva mérd meg neki megint, de nem hinném hogy feljebb fog menni.
Nekünk a gyermekorvos minden oltásnál elmondja, hogy 2-3 napig lehet miatta hőemelkedése. Estére adhatok neki fél kúpot nyugodtan, nehogy éjjelre felmenjen a láza, ha nem veszem észre. Ha esetleg bepirosodik a helye, borogathatod is nyugodtan.
Erre már nem "használ", de lesznek még oltások.
Annak idején én azt a tanácsot kaptam, hogy amikor megyünk oltásra, akkor vigyek magammal egy lázcsillapító kúpot. Mikor túl volt rajta, ott helyben megkapta. Hogy ettől-e, azt nem tudom, de a 3 gyerekemből egyik sem lázasodott be és nem lett hőemelkedése egyetlen oltás után sem.
Nem kell gyakran lázat mérni; ha úgy látod, hogy bágyadtabb, nyűgösebb, esetleg érzed, hogy kicsit melegebb a szokásosnál, akkor mérd. Lázcsillapítót ismételni általában 4-6 óránként lehet, nézd meg az útmutatóban, hogy mit ír. Nem tudom milyet használsz, és azt sem, hogy létetik-e még, de nálunk a Germicid C kúp volt a tuti babakorban.
Rossz beidegződés a mindenkori lázcsillapítás, főleg mielőtt lázas lenne, megelőzésképp. Annyira elavult, mint a darázscsípésre a kálcium vagy a pelenkakiütésre a boraxos kenőcs. (Ez utóbbit mármint a boraxot a csecsemők szájpenészére is szokták ajánlani...)
ne adjál neki feleslegesen lázcsillapítót, különösen, ha csak egy kis vacak hőemelkedése van.
elavult nézet mindenáron tömni a lázcsillapítót a gyerekbe, meg magadba is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!