Van köztetek olyan, akinek a gyerekének gyakori köhögés miatt kivették az orrmanduláját?
Szia!
Nekem is a fülem miatt vették ki anno, nem csak sűrűn begyulladt, de már a hallásomra is ráment - azonnal műtét. Én csak azzal tudlak biztatni, hogy gyerekkét ez szinte rutinműtét, nagyon hamar fel lehet épülni belőle, és inkább ez,minthogy valami maradandó károsodás legyen a vége.
Nem tudom, mennyi idős a fiad, de minél előbb kiveszik, annál jobb. Az osztályon voltak pici gyerekek, mikor engem műtöttek, ők már másnap vígan játszottak. Nyugalom,ők még kicsiként ezt nagyon jól viselik! Ne aggódj! :)
Egy jó fül-orr-gégész, aki kikezel és nem feleslegesen vagdalózik a mandulaműtéttel. Én ezt tudom javasolni.
Nem egy és nem két gyereknek vették ki az orrmanduláját nálunk az oviban, elárulom, hogy semmivel sem kevesebbet betegek, vagy vannak kevésbé rászorulva az antibiotikumos kezelésre.
Egy a dolog lényege. Ha hurutos megbetegedése van, tengervizes orrspray, majd szívd ki neki porszívóval, ahányszor csak szükséges, aztán pedig Nasivin orrspray-vel fújj be neki. Illetve közvetlenül lefekvés előtt is szívd ki az orrát. Ugyanis valószínűleg nem tud rendesen kitisztulni a kisfiadnak az orr, illetve arcürege, amiatt nem tud rendesen járni a levegő és emiatt lesz neki savós középfül-gyulladása. Illetve nyilván amit még az orvos felír kezelést, azt is add neki.
Ha van inhaláló készüléketek, akkor azt is legalább napi 3-szor használjátok ilyenkor.
Adj neki multivitamint és ha teheted, ahogy megbetegszik, már tartsd otthon és ha megteheted (tudom, hogy nem mindenki), akkor gyógyulás után ne vidd azonnal közösségbe, hanem 3-4 napot tartsd még otthon, hogy erősödjön és ne egyből menjen oviba.
Nekünk ez vált be. Minket is már mandulaműtétre akartak küldeni, de elvittük egy normális orvoshoz, aki közölte, hogy sok orvos ezt tartja egyszerűbbnek, pedig valójában attól, hogy egy gyerek sokat beteg és van begyulladva a füle, az nem jelenti azt, hogy meg van nagyobbodva a mandulája és indokolt lenne a mandulaműtét. Mi ezt csináljuk, amikor beteg a gyerkőc, ezzel gyakorlatilag megelőzve, hogy olyan beteg legyen, mint korábban. Sokkal kevesebbet beteg így a fiunk és hamarabb is gyógyul meg, mint az unokatestvérei, akik közül kettőnek is volt mandulaműtétje.
Nekem jobb lett a helyzet műtét után, sokkal!
1-es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!