Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Babám egyik lába hosszabb,...

Babám egyik lába hosszabb, mint a másik! Valakinek volt ilyen?

Figyelt kérdés

4 hónapos a babám és most vettük észre, hogy az egyik combja vèkonyabb, mint a másik ès az a lába rövidebb is. A 3 hónapos státuszon még nem vettük ezt észre, kb 2 hete lett feltűnő. Nagyon meg vagyok ijedve! Valakinek volt ilyen?

Egyébként voltunk Dévény tornán, ott azt mondták, hogy nagyon szépen mozog, azzal semmi gond nincs, laza a csípője is, de ő is látta a különbséget a két lába között.

2017. febr. 20. 14:48
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
63%
A csípőszűrésen ezt észre kellett volna venni. Voltatok?
2017. febr. 20. 14:50
 2/16 A kérdező kommentje:
Nem. A gyerek orvos azt mondta nem kell mennünk.
2017. febr. 20. 14:52
 3/16 anonim ***** válasza:
56%

Érdekes, amikor kötelező.

Hát menjetek most!

Valószínű, hogy sokkal nehezebben, de megpróbálják korrigálni.

2017. febr. 20. 14:54
 4/16 anonim ***** válasza:
88%

Elvileg ez a csípőficam egyik jellegzetes tünete. Főleg, ha redő asszimmetriával is társul.

Lehet növekedési elmaradás is, de ez a ritkább.

Én mindenképpen elvinném emiatt ortopédiára még egyszer. Inkább kétszer nézzék meg a csípőjét, minthogy gond legyen, és nem kezelik időben.

2017. febr. 20. 14:55
 5/16 anonim ***** válasza:
74%
Nem kötelező a csípőszűrés! Viszont vidd dokihoz, majd ő tovàbbküld amerre kell.
2017. febr. 20. 14:56
 6/16 A kérdező kommentje:
Már kértem is időpontot, azonnal, ahogy kijöttünk a gyerekorvostól. Születésénél volt combredő asszimetria, de az helyre jött az 1hónapos státuszon már szép egyforma volt.
2017. febr. 20. 14:58
 7/16 anonim ***** válasza:
4%
Előző vagyok. Most olvasom, hogy nem voltatok még csípőszűrésen... Az gáz, mert nem véletlenül kötelező vizsgálat. Ha csípőficam -szerintem az-, akkor nyugodtan feljelentheted azt, aki azt mondta, hogy nem kell mennetek.
2017. febr. 20. 14:59
 8/16 anonim ***** válasza:
59%

Kislányomnak is így volt, de már a kórházban szóltak. Így onnan rögtön ortopédiára és csípő uh-ra vittük, ahol kiderült nincs nagy baj, csak kötött a csípője, a rossz magzati elhelyezkedés miatt.

Tornára vittük, majd otthon kellett minden nap tornáztatni, a három hónapos szűrésre már teljesen rendben volt.

Egy évesen mikor elkezdett járni, akkor kellett újra ortopédiára vinni ellenőrzésre, de minden rendben.

2017. febr. 20. 15:00
 9/16 anonim ***** válasza:
17%
Terpeszbetétes gumibugyi! Mindenképp szerezd be. Nem is értem, miért nem szerzi be mindenki. Használni fog, de persze azért vidd el orvoshoz.
2017. febr. 20. 19:47
 10/16 anonim ***** válasza:
Kösz a lepontozást! Megtudhatnám, mi a probléma a válaszommal?
2017. febr. 21. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!