Mitől fájhat így a nunija?
Több, mint valószínű, hogy gombás fertőzés, amit az antibiotikum váltott ki. Az antibiotikum nem csak a "rossz", fertőzést-gyulladást okozó baktériumokat pusztítja a szervezetben, hanem a jótékony baktériumokat is, amik találhatók a bélflórában, illetve a lányok-nők hüvelyében is. És ha a hüvely jótékony baktériumainak száma lecsökken nagy mértékben, akkor felborul a hüvely egyensúlya, így túlszaporodnak olyan gombák, amik egyébként természetesen is megtalálhatók a hüvelyben, de normál számban nem okoznak gondot. De ha nincs kellő számú jótékony hüvelybaktérium, akkor nincs mi meggátolja a gombák túlszaporodását.
Úgyhogy nagy valószínűséggel van szegénynek egy gombás fertőzése. Mutasd meg egy orvosnak, illetve a vizelet vizsgálat is nagyon jó ötlet, ugyanis lehet, hogy mégsem hüvelyi eredetű a dolog, de ha mégis, akkor mivel a lányoknál nagyon rövid a húgycső, így a hüvelyből is fel tud jutni könnyen egy fertőzés a húgyutakba is.
Szívesen.
Sajnos mi felnőtt nők meg tudjuk mindezt előzni, mert ma már vannak hüvelyflóra helyreállító készítmények, amiket antibiotikum kúra alatt tudunk használni a hüvelyben, de a picikéknek, kisgyerekeknek sajnos erre nincs módjuk nyilvánvaló okokból.
Gondolom írnak fel neki krémet és az majd helyrehozza. Meg a vizeletet megnézik és ha negatív, akkor ott nincs gond.
Jobbulást neki!
Mi is jártunk így a kislányommal,szintén antibiotikum kúra alatt. Nagyon jól mondják a többiek.Még annyival egészítem ki hogy adj MINDIG probiotikumot (Pl.: Normaflore) is az antibiotikum kúra alatt és legközelebb nem lesz ilyennel gondotok 😉
Én is gyorsan megtanultam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!