Miért fáj a füle úszaás után?
Nekem volt ilyen gyermekkoromban. Túl szűk a hallójáratom, így nem tudott belőle kifolyni az összes víz. Sajnos gyakran be is gyulladt, így számomra ez a sport ki áradt:(
Mostmár szerencsés kapható kifejezetten úszáshoz készített füldugó, szilikonból. Próbáljátok ki, hátha beválik.
Jaj, ez nálam is volt, sőt most, felnőttként is így járok, ha vízbe megyek. Azért fáj neki, mert belemegy a víz a fülébe, jó mélyre. Anyukám régen zoknigombócban melegített sót adott, azt kellett a fülemhez tenni, ill. úgy feküdtem le aludni, hogy a fájós fülem legyen alul, a gombócon. Egy idő után kifolyt a szmötyis víz, és onnantól jó volt.
A füldugó lesz a megoldás a problémára.
kisfiam 6 éves, és mintha róla írtad volna ezt az egészet.
uszi után este rendszeres fülfájás, de kics fülcsepptől vagy benurontól elmúlik, másnap kutya baja egészen a következő úszásig.
többször volt beteg, mandulagyulladás, torokgyulladás, stb, ilyenkor gyerekorvos mindig belenézett a fülébe, aminek semmi baja nem volt
Aztán elmentünk a 6éves státuszt megcsináltatni, ahol kiderült, hogy bal fülére nem hall a gyerek.
Irány a gégészet, közölték: savós középfülgyulladás. ki tudja, mióta?
gyakori orrfújás (befogott orral csak fújni, amíg meg nem fájdul, nem "pattog" a fül), esténként melegítés. 3 hónap alat ezzel így kikeveredtünk belőle, és azóta nem fájlalja.
Szóval a lényeg, hogy meg kellett tanulni a fülkürtöt átfújni, megnyitni. Nyilván az uszodában a dobhártyára nehezedő plusz nyomás, a víz esetleges "benyelése", orrba folyása mind hozzájárult, hogy elzáródott a fülkürt (és ez mellé még nálunk az allergia is bejátszott), így a dobüreg nem tudott szellőzni... de a savós középfülgyulladás nem fáj, maximum néha, ha van valami extra tényező. szerintem ez volt nálunk az uszoda.
vidd el gégészetre, ott népzzenek a fülébe. lehet, hogy nálatok is "csak" ennyi... de ha ez, akkor foglalkozni kell vele, mert ha nem javul, akkor orrmandula-kivétel vagy grommet szükséges. és ha becsövezik, akkor utána tényleg nincs úszás egy darabig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!