Akiknek a gyerekének sokszor gyullad be a füle segítene?
Figyelt kérdés
Lányomnak most először gyulladt be a füle 5 éves,először fülkürthurut volt a diagnózis,arra cataflan cseppet kapott,de nem használt,és középfülgyulladása lett.A doki szerint a felszúrás határán van,kedden kell visszamenni,most kapott antibiotikumot.Viszont fájdalma nincs,nem is volt csak egy kis nyomásérzékenység az elején.Nem hall jól,itt vettük észre hogy gond van.
A barátnőm azt mondta nehogy engedjem felszúrni a fülét,és most nem tudom mit tegyek.Milyen ha felszúrják? Honnan tudjam,hogy biztosan szükséges?
2016. máj. 27. 07:34
1/8 anonim válasza:
Azért szúrják fel, hogy a pangó váladék ami folyamatosan gyulladásban van, levegőzzön, tisztuljon. A fiamnak tubus van a fülében majd' egy éve. Egy megváltás volt, hogy bekerült, állandósult savós középfül gyulladása volt, fájdalmak nélkül, csak abból vettük észre, hogy nem hallott rendesen. Ha nem teszünk semmit egy életre károsodik. (mi egy olyan FOG szakorvoshoz járunk évek óta, akiben bízok, tudom, hogy csak akkor szúr/műt, ha minden kötél szakad)
Barátnőd mire alapozza a véleményét?
2016. máj. 27. 07:51
2/8 anonim válasza:
A manduláival nincs gond?
2016. máj. 27. 07:56
3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm.Nincsen gond a manduláival,most sem említettek ilyet,és anno kivizsgáltattam,mert kruppos volt,sokszor befulladt,de már kinőtte.Annyit kérdezett a doktornő,hogy nem-e allergiás,de volt 3 évesen allergia tesztje is,és az nem mutatott semmit.Nem tudom mire alapozza a barátnőm a véleményét,ő neki elvileg nem engedte anno az anyukája felszúratni a fülét,azt mondta akkor mindig baja lesz a fülével,érzékeny lesz stb.
Nagyon fáj a felszúrás? Sokáig tart?
2016. máj. 27. 08:13
4/8 anonim válasza:
5 éves fiamnak 3x gyulladt be egy évben. Nem szúrták fel (ezért erről nem tudok nyilatkozni), mert antibiotikumtól mindig gyorsan elmúlt, de a hallása romlott. Ekkor mondták, hogy ki kell venni az orrmanduláját, mert - rövidre fogva - szűk a hely odabent, azért megy sokszor a fülére a takony (pedig orrsprayztük és fújja rendesen). De aztán 2x is elhalasztották a műtétet és addig elkezdtem kérdezősködni, és egy gyógyszerész ajánlotta nekünk a BRONCHO-VAXOM-ot. Ez egy feloldható por és kúraszerűen kell inni, kb. úgy működik, mint egy oltás. Ezzel az infoval visszamentünk a fülészhez, aki támogatta a dolgot, felírta és azt mondta, hogy ha kihúzzuk a következő fél évet, akkor valószínűleg már nem fog kelleni a műtét, mert a gyerekek többsége kinövi (hozzá nő a feje mérete a mandula méretéhez:)). Egyelőre úgy néz ki, sikerült, mert azon az ősztől mostanáig nem volt beteg, a hallását is többször nézték, és szép fokozatosan helyreállt.
2016. máj. 27. 08:16
5/8 anonim válasza:
Ma mar nem lehet a felszuras helyett a kimosast valasztani?gyerekkoromban en mindig valaszthattam. Vegul kivettek az orrmandulam es azota sose vagyok beteg. A gyerekem egyelore jol birja fülileg.:)
2016. máj. 27. 08:20
6/8 A kérdező kommentje:
Broncho vaxomot próbáltuk anno,mert az én gyerekem aztán 2 évig tényleg rengeteget volt beteg,volt hogy egy hónapban kétszer is,de nekünk nem használt.Soha nem ment a fülére a betegség csak most.
2016. máj. 27. 08:26
7/8 anonim válasza:
Az, hogy 3 évesen nem volt allergiás, nem jelent semmit. A fiamnál a két teszt között 9 hónap telt el és másodszorra már egyértelmű volt az allergiája. (de szerintem attól nem gyullad be a füle)
2016. máj. 27. 08:52
8/8 A kérdező kommentje:
meg nincs is semmiféle allergiás tünete.Persze ha javasolják elviszem megint tesztelni,de nem hiszem,hogy gond lenne ezzel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!