Aki beadat a gyerekének mindenféle oltást, az magát is oltatja?
én nem oltatom magam. mégpedig azért mert nem vagyok kisgyerek/kisbaba.
kullancs ellen ugye nincs oltás, agyvelőgyulladás ellen van, én jó eséllyel legyőzöm, míg a gyerekemre nagyon veszélyes. másik az agyhártya elleni oltás amit egy évesen kapott meg, nem is tudom, hogy az felnőtteknek lehet-e.
ugye a rota is kiesik, mert elmúltam 6 hónapos és a bárányhimlőn is átestem. influenza oltást szoktam magamnak beadatni, viszont a gyerekem nem kaphatja meg az oltást, mert egy olyan autoimmun jellegű betegsége van, amit kifejezetten az influenza hoz elő nála, így oltani se lehet.
én is csak azért oltok, mert gyerekekkel foglalkozom
Hát nézd. Közeli rokonom épp haldoklik a kórházban egy kullancs miatt.
2 hete a világon semmi baja nem volt, aztán rosszul lett, mire kiért a mentő nyakig lebénult, lélegeztetőgépen van. 2 napja nem tér már magához, orvos szerint csak az imádság maratt.
Pár hónapja volt egy kullancsa, most az életéért küzd.
Én beoltattam a gyerekeket és ezután magamat is befogom.
Ahogy a tévében is elhangzott, a mai kor embere "steril" körülmények közt él, ezért nem edződik hozzá a szervezete a kullancsokhoz és máshoz, ezért mesterségesen, oltásokkal ismertetik meg a szervezetükkel azokat a veszélyeket. Felsoroltak egy csomó védőoltást amelyek tulajdonképpen ezt csinálják, mesterségesen hozzászoktatják a szervezetet és később a test már önmaga is le tudja küzdeni.
Amúgy én olyan országban akarok gyereket vállalni ahol nem kötelezőek a védőoltások. Felnőttként soha nem oltattam magam és mégis vasegészséges vagyok. Harapta már át kutya a kezem, mart meg trópusokon kígyó, csípett meg idehaza kullancs és mégis majd 90 évesen még utazgatni akarok a világban, bot nélkül ahogy az őseim is tették. De aki a tévében elhangzottakhoz hasonlóan "steril" körülmények közt él, annak tényleg előnyös lehet a mesterséges hozzászoktatás a veszélyekhez, vagyis az oltások.
Igen. Kullancs ellen (jó, tudom, nem az ellen van) mindenki oltva van, influenza ellen senki.
A bárányhimlőn még gondolkodom, eddig nem kapta el a fiam, a gyerekorvos azt javasolta, hogy iskolás koráig várjunk vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!