Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » 5 hetes tápszeres babának...

5 hetes tápszeres babának mitől lehet kiütése az arcán?

Figyelt kérdés

Próbálom lépésről lépésre kideríteni, mi is okozhatja a kiütéseket - de lehetséges, hogy csak ártalmatlan, mulandó dologról lehet szó. Valakinek van ebben tapasztalata vagy induljunk orvoshoz?

Kb fél - 1 hete pár pötty jelent meg a fiam arcán. Mosószert nem váltottunk, tápszert ugyanazt eszi mint eddig, nem használtunk új "kozmetikumot" stb. Ami új volt: a szemét váladék miatt kamillával töröltem.

Először a szem körül jöttek elő, de most már a pofiján is van sok, főleg olyan helyeken amik az ággyal érintkeznek, ahogy alszik - lehet kidörzsöli? Nagy alvás után erősebb piros ezeken a helyeken. Az ágyban eddig pelus volt a feje alatt - néha bukik - de ezt is kivettem alóla, hátha az volt a gond.

Valaki felismeri ezt a problémát?

Köszönöm előre is a hozzászólásokat!

2017. jan. 25. 16:06
 1/7 anonim ***** válasza:
allergieás a kamillára?Nekünk is volt egy pár hetesen ilyen. Először tiszta kiütéses lett az arca majd ahogy dörzsölte mikor álmos lett tiszta gennyesserű sebes lett. Bepanthennel kenegettük de kellett egy pár hét mire teljesen hejrejött. És mi szintén nem váltottunk semmit. Mai napig nem derült ki hogy mitől volt neki.
2017. jan. 25. 16:19
 2/7 A kérdező kommentje:

Most én is leginkább a kamillára gyanakszom.. A Bepanthen nekem is eszembe jutott csak nem mertem, hátha nem tud levegőzni a bőre pedig arra lenne szüksége.. :/

Amúgy egy mostani kép ébredés után:

[link]

2017. jan. 25. 16:27
 3/7 anonim ***** válasza:

Ilyen a miénk is, de neki a tapszertol.

Három hét után jött elő.

2017. jan. 25. 17:43
 4/7 Eeeeeeeeeeeeeeeeee válasza:
Nekunk is volt ilyen, de a doki azt mondta, nem kell vele foglalkozni, ilyen picinel barmi lehet, majd elmulik. El is mult, nyomtalanul.
2017. jan. 26. 06:12
 5/7 Eeeeeeeeeeeeeeeeee válasza:
4-es vagyok. Allitolag az anyai hormonok igy urulnek ki.
2017. jan. 26. 06:13
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekünk tejfehérje allergiától volt ilyen :( esetleg mutasd meg dokinak, mit mond rá. Nálunk a tápszerváltás megoldotta a bajt, de valóban a hormonok ürülése is okozhatja.
2017. jan. 26. 07:38
 7/7 A kérdező kommentje:

Utólag is köszönöm a hozzászólásokat!

Azóta elmúltak - csak néhány helyen dorozmás a bőre, de se pirosság se puklik nincsenek már :)

2017. febr. 21. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!