Bárányhimlő elleni oltás volt 25 évvel ezelőtt is?
Nem volt. Az én gyerekkoromban át kellett esni a bárányhimlőn, hogy védetté válj.
30/N
Akkor megnyugodtam. Anyukám szerint én nem voltam bárányhimlős mert kaptam oltást ellene:) 27 éves vagyok.
Kicsit ráparáztam a dologra mert a fiam 4 éves és még ő sem volt,azthittem elkaphatom majd tőle,bár ettől függetlenül lehet,h tényleg nem voltam,csak épp nem azért mert oltást kaptam ellene. Köszi
Oltóanyag már elérhető 1984 óta:
"A vaccine based on live attenuated VZV (Oka strain) 23 was developed and clinically tested in the 1970s and 1980s. It was first licensed in Germany and Sweden in 1984."
Forrás: WHO ( [link] )
"[Az oltóanyagot] Magyarországon 1998-ban törzskönyvezték, mindenkinek hozzáférhető, de nem tartozik a kötelező védőoltásokhoz."
Forrás: Nemzetközi oltóközpont ( [link] )
#4:
"de a BCG oltásban b enne volt"
Nem, a BCG-oltás (Bacillus Calmette–Guérin - Albert Calmette és Camille Guérin fedezték fel a tuberkolózis elleni védekezés módját, ezért nevezték el róluk a BCG-oltást: [link] ) kifejezetten a tuberkulózis baktériuma (Mycobacterium tuberculosis) ellen van, semmi köze a bárányhimlőhöz (Varicella simplex), ami egy vírus.
nem volt! Én voltam bárányhimlős és túléltem.
Most mindenféle mérgeket belefecskendeznek a gyerekekbe kötelező védőoltás címén.
Már lehet hogy az első oltással megkapnak egy chipet GPS helymeghatározó rendszerrel. Csak nem beszélnek róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!