Van valamilyen gyógymód megduzzadt orrmandulára?
Ha nem valamilyen akut betegség okozza(vírus,baktérium),akkor érdemes komolyabb kivizsgálásra menni vele,kezdve allergiateszttel,mert leggyakrabban az okoz ilyet.Ha kiderül,hogy allergiás,akkor érdemes arra odafigyelni,hogy minél kevesebb porfogó tárgy legyen a szobában.Ne legyenek nagy szőnyegek,nagy polcos szekrények,lehetőleg nedves ronggyal takarítsunk,hogy ne szálljon a por.
Viszont ha semmit nem találnak és a gyereket gátolja a légzésben,és az orvos úgy ítéli meg,akkor érdemes kivetetni.
Erre van egy sztorim,az egyik ismerősöm nagyon ellenezte a műtétet,ezért nem hagyta,hogy a gyereket megműtsék kiskorában,viszont a probléma nyilván megmarad,így odáig fajult a dolog,hogy a gyerek csak szájon át tudott levegőt venni,alvás közben sokszor hagyott ki levegővételeket és már a gyerek kérte a műtétet,mert hátráltatta napközben,szóval nem érdemes vele éveket várni.
(persze nyilván én most sebtiben leírtam mindent,nem kell azonnal a legrosszabbra gondolni,csak gondoltam részletes választ írok)
Mennyi idős a gyermeked kérdező? Mert ha ki kell venni akkor fiatal gyerekkorban szokták inkább. felnőtt korban sajnos komolyabb dolog ez.
Nekem ezt kb 5 évesen vehették ki, majd a torokmandulám 12 évesen. Az gennygócos volt. Így is úgyis rossz a torkom, érzékeny, ez van. De ezeket a műtéteket nagyon komolyan kell venni ha véletlenül oda kerülne a sor. Sz orvos majd megmondja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!