"Lélegeztettem" a gyerekem, jól csináltam?
3,5 éves kislányom feldugott az orrába egy játékot (utólag kiderült egy nagyobb darab gumi volt).
Hatalmas üvöltés, én felfektettem a gyereket az asztalra és befújtam a száján. Közben a szabad orrlukát a férjem befogta. Kb 3-5 fújásra kijött a játék, rengeteg takonnyal együtt.
Úgy láttam nem lett baja az orrlukának, a gyerek is utána teljesen jól volt, éjszaka is minden rendben volt. Ma is rendben van a kislányom.
Én is csak utólag döbbentem rá mit csináltam, ezt egy gyerekműsorban láttam még évekkel korábban. Úgy gondolom nem volt azért életveszély, mert egy ekkora játék nem tudott volna tovább menni a járatokon.
Inkább azt kérdezném, hogy nem árthattam-e ezzel a gyereknek. Tegyük fel én a 3-4szer nagyobb testem erejével túl nagy erővel fújtam a levegőt és kárt teszek a kis tüdejében. Vagy hasonló.
Nyilván a számban levő baktériumokat átadtam, de ez a kisebbik rossz, nem hiszem, hogy nagyobb baj lehetne ebből.
Köszi a véleményeket.
üvölt a gyerek tehát lélegzik... minek is kellett lélegeztetni?:) ha lejjebb ment volna az a valami akkor bele fújhattad volna a tüdejébe ezzel, nagyobb kárt téve mint ami valójában volt...
így most kétlem hogy bármi kárt tettél volna vele, de tanuld meg ha valami elakad a légútban akkor erre van szükség nem lélegeztetésre! [link]
1-es köze nincs ennek ahhoz, ami történt. Az orrában volt egy játék nem a torkában akadt el. Akkor természetesen nem csináltam volna ezt.
Nem szó szerint lélegeztettem (azért is raktam idézőjelbe) hanem belefújtam a szájába. Tehát csak egyirányú légmozgás volt (leszámítva a gyerek lélegzését). Ezen kívül szinte lehetetlennek tartom, hogy egy jó körömnyi játék az orrlukán keresztül le tudjon jutni a torkába, az orrjárat kizárt, hogy akkora legyen. Csipeszt azért nem akartam használni, mert féltem azzal csak feljebb nyomom a játékot. Ezért tűnt ez a legjobb megoldásnak.
Én jártam már így! Egy borsót dugodbe a lányom az orrába, azt kiszippantotta az orszívó. De a nagyobb nehezebb dolgokat már nem hiszem h kiszívná. ( van hogy a fikát se húzza ki)
A lényeg az h jól van. Nem lett baj!
mondjuk a szájába fújt levegő rohadtul nem felfelé, az orra felé megy, hanem a tüdejébe... próbálj meg úgy levegőt venni a szádon, hogy közben az orrodon kijön, nem fog sikerülni.
Nem hiszem el a történetet.
8-as mégis mi a búbánatért írnék ki kamuban ilyet, komolyan mondom az emberek rosszindulata határtalan.
Próbáld ki egy emberen, be fog jönni. A levegő arra megy amerre könnyebb utat talál magának. Pontosan ezért kell újraélesztésnél befogni az orrot ember, mert akkor kijönne ott a levegő!
Fiatala koromban mikor csókolóztam a párommal párszor viccből belefújt a számba csók közben és még véletlenül sem a tüdőm felé ment a levegő hanem az orromon keresztül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!