Mit tennel a helyemben?

Figyelt kérdés
ferjemmel elvalunk sajnos megcsalt.a gyerekunk 2 eves sajnos autista.szuleim nem elnek mar.nincs segitsegem.imadom ot de egyedul nem tudom felvallalni ezt az egeszet .se anyagilag se lelkileg.ilyenkor mi a teendo??
2016. dec. 12. 19:34
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
71%

Az én lányom is autista és mi is 2 évesen tudtuk meg (nekem szerencsére magasan funkcionál).

Vannak bentlakásos intézmények, ahonnan hétvégére tudod haza hozni ill. ott van még az a lehetőség, h apuka neveli a gyereket. Az övé is, nem csak a tiéd.

Van még egy, aminek nem fogsz örülni, de én elgondolkodnék a kiváráson is. Ha elég nagy lesz a gyerek, akkor válnék csak, addig pedig építeném a saját (külön) életemet.

2016. dec. 13. 06:09
 12/14 anonim ***** válasza:

A ferjed akar válni vagy te?

Ha te, akkor ne tedd. Lépj túl a dolgokon, főleg, ha egyedül nem tudod megoldani, úgy látod.

Ha a ferjed, akkor alakitsd úgy a megállapodást, hogy neked és a gyereknek jó legyen. Ha nem lesz közös megállapodás, akkor a bíróságon erőteljesen kepviseld a gyerek érdekeit is (több pénz és több idő a betegsége, állapota miatt).

Sokan maradnak egyedül nem tökéletes gyerekkel. Az egy jó tanács, hogy keress ilyen anyákat.

2016. dec. 13. 09:30
 13/14 A kérdező kommentje:
nehez ugy.en nem lennek kepes bentlakasos intezmenybe adni a gyerekemet.
2016. dec. 14. 11:54
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
A bentlakásos intézmény segítség lehet, nem dobod el a gyereket. Hétvégén, szünetekben veled van. DE! Egy 2 éves gyerek még nagyon pici hozzá. 4-5 éves kortól tartom elképzelhetőnek. Én egy ilyen intézményben dolgozom, igaz, nem autistákkal. A bölcsi nagy segítség lehet, vannak olyanok, ahol fogadnak sni-s gyereket.
2016. dec. 14. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!