Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Hogy lehet éheztetni egy...

Hogy lehet éheztetni egy gyereket?

Figyelt kérdés
21 hónapos a fiam.csüt.játszóházba voltunk,régóta először,péntek este ügyeletet hivtunk 10 órán át hánytam,majd fiam is 4-szer hányt,+hasmenés,ügyeletre vittük,és lázás 4-5- óránént kupoztam de mindig visszajött.ezek ritkultak végül,kedd reggel utolsót hányt és ne volt többé lázas sem.de elmentem doktornőhöz még én ondtam neki hogy zöldes hasmenés,meg játszohzba voltunk pont előtte,de nem érdekelte,azon akadt fenn hogy 10,7 kg meg hogy torka száraz,még én mondtam hogy biztos fogyott 4 napig hányt mit vár?szoltam de nem nézte eg a kiskönyvet,pedig előtte mérték 11 és fél kg volt.és olvastam hogy valaki 2 éves gyereke volt 11 kg.de elkezdett arrol faggatni miket eszik ez a gyerek,(nem itatom és etetem)és csunyán nézett,igy is kivoltam,éjszakákon át kupoztam,miért azt bántják aki 4 hányás után rögtön ügyeletre viszi a gyerekét,amugy mindenért hisztizik ami ő akar,ha éhes is,tehát ott sir mellettem egész nap a gyerek én meg ott eszek előtte?vagy ezt hogy kell elkébzelni,komolyan? :P ezt nem értem...előző gyerekorvos is(elköltöztünk)kérdezgetett és ha nem tudtam 6 dolgot megjegyezni ugy hogy még kolikás volt,szó szerint teljes éjszakát fentvoltam,szédültem stb. velem folyaatosan éreztették hogy ilyen rossz anya vagyok,elég baj hogy se szülök,se barátok nincsenek itt,külföldön vannak,és férjem 12 órázik naponta.semmi segitségem nem volt soha,de fotyton éreztették csak velem hogy rossz anya vagyok.még itt is.+ilyen alkat is lehet,mert azt nem tudjk,hogy én 50 kilósan jöttem ki korházbol szülés után,és fogytam 2 kilót hányáskor,de a kérdésem az lenne hogy hogy etessem,ertnaponta 6 félét kinálgatok neki,semmi se jó,kergetjük folyton a kajával,és keveset eszik,raktam bele már erövel a szájába,de kiköpi,finom bébikajákat is még kakaóskalácsot is,nehezen.csak reggel jobban.elhoznám a doktornőt hogy akkor tessék ő hogyan etetné,mert segitséget nem kapok csak leoltást...más gyereke mennyit eszik és miket?tudnátok mennyiséget irni?köszönöm a türelmet kicsit sokat irtam.
2016. nov. 24. 12:26
 1/8 anonim ***** válasza:
72%
Majd 2 éves gyereknek minek adsz baba kaját. Ne kaláccsal akard tömni, hanem rendes étellel amit ti esztek. De azz se tömd. Amikor kaja idő van ültesd oda egyen amennyit akar, ha nem eszik nincs utána mindenféle, majd következőt étkezésnél ehet. Amennyire szüksége van meg fogja enni. Milyen magas ehez a súlyhoz?
2016. nov. 24. 12:34
 2/8 anonim ***** válasza:
88%

Azt szokták mondani, hogy "kaja mellett gyerek még nem halt éhen".

A fiam viszont képes lett volna rá kicsiként, ha nem kínlódunk. Ha ráhagytuk, egy pohár víz mellett eljátszott egész nap.

Vérképet néztek mostanság?

Vashiány esetén Maltofer hozhat egy kis étvágyat.

Béres csepp is mehet.

Nem rossz, ha junior itallal kínálod, legalább egy minimális vitamint bevinne vele.

2016. nov. 24. 12:40
 3/8 A kérdező kommentje:
:P nem kakaóskaláccsal etetem,(azt példának irtam hogy nem azért eszi nehezen mert brokkoli na mindegy)mindennel amit csak enni és főzni lehet,erővel soha,csak most hogy dokinő azt kérte tömjem...18 hósan már 11 kiló volt 83 sm,most 21 hós és nőtt 89 cm, 11 és fél kiló.(itthoni felnőttmérlegen 13 kiló a babamérleg más?) mennyit eszik gyereketek és hány kiló?ennyire vészes?
2016. nov. 24. 12:43
 4/8 A kérdező kommentje:
maltofer.már többet segitettél mint az orvos,pedig mondta hogy kergetem az étellel,nehezen eszik,és csak faggatózott.tényleg csak osztanak indig segitség helyett..köszönöm
2016. nov. 24. 12:46
 5/8 anonim ***** válasza:

En nem keritenek ekkora feneket ennek. A gyerek erzi ha frusztralt vagy. A kilanyom 24 honapos, 9600 gramm es 89 cm.

Rossz evo. Tudom mit elsz at hogy semmit nem akar megenni.

Ott a teritett asztal.

Leves, pûrè, sult hus.

A gyerek meg eszi az ures kenyeret mert mindenre fujjog..

A kenyerrol lejorlatoztam. Kap egy fel szeletet. De van mikor akkpr sem eszik mast. De edesseget sem.

Aztan masnap jol eszik. Aztan megint nem.

De a mi dokink nem csesztet.

En sem vagyok goliat, az apja sem. (48 kg vagyok)

Azt mondta vitamint meg beres cseppet adjak neki. Azt kapja.

Meg hogy nem fog ehen halni, csak most ilyen idoszaka van.

Esetleg probald meg bevonni a fozesbe.

A tesztat is probalhatod. Sutotok, nyers zoldsegek, gyumolcsok.

Leves csajszim csak ugy eszik, hogy egeszben van a repa, azt harapja hozza. Ugy kanalazza a levest.

Probalkozz. Ne add fel. Es ne gorcsolj ra.

A doki meg max radkuldi a gyamugyet. De ha latjak hogy minden ok nem fognak tenni semmit.

Vagy valts orvost, kerj beutalot vervizsgalatra.

2016. nov. 24. 13:10
 6/8 anonim ***** válasza:
szia, a vitacolan szirup kifejezetten étvágynövelésre jó, mi is használtuk egy idegi, én úgy vettem észre, hogy a fiamnál bevált, aki most 3,5 éves és kb. egy éve borzalmasan rosszul eszik, alig van néhány étel, amit hajlandó megenni, már kérdeztem mindenkit, orvost, védőnőt, mamákat, barátnőket, stb. stb, mind azt mondták, hogy majd kinövi...
2016. nov. 24. 13:13
 7/8 anonim ***** válasza:

Először is nyugodj meg! Nem vagy rossz anya,és a gyereked nem fog éhen halni!

2 évesen az én lányom is 11 kg volt, ő is ilyen vékony alkató, rengeteget mozog, de ő eszik rendesen.

Legyen valami rendszer az evésben, ne rohangálj utána. Üljetek le az asztalhoz enni, ha nem eszik többet mehet. Majd a következő evésnél eszik.

Amit az én lányom eszik:

Reggeli: fél szelet kenyér (általában kéri hogy kockázzam fel neki) felvágottal vagy zöldségkrémmel, paradicsommal, vagy pirítós mézzel

Tízórai: egy alma, vagy egy banán, egy krémtúró

Ebéd: főtt étel, kb egy fél adag

Uzsonna: néha péksüti, vagy palacsinta, ha nem akkor gyümölcs vagy keksz

Vacsi: néha tejbegríz-1 nagy merőkanál, virsli-1db, vagy a reggelihez hasonló hideg vacsi

Este lefekvés előtt még iszik 150ml tejitalt

És egész nap megiszik 0,5-1 l vizet

2016. nov. 24. 13:14
 8/8 anonim ***** válasza:
1es vagyok. Taoasztalatból írom amit írok. Enyém 12,5 kg volt kétévesen és 100 cm. Volt, hogy egy nap 2 falat csirkemellet evett és ennyi. Tejet vagy kakaót nem iszik reggel? Azt van, hogy nem tudják rendesen emészteni és ottál a gyomrában és azt érzi tele van. Mikor mi leálltunk a tejjel akkor elkezdett kicsit jobban enni.
2016. nov. 24. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!