Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Tejallergia tünetei nalatok...

Tejallergia tünetei nalatok mik voltak?

Figyelt kérdés
2016. nov. 23. 10:32
1 2
 11/13 domamama ***** válasza:

Nálunk ekcéma volt a tünete a tojás és tej allergiának. 4 hónaposan kezdődött. Csak szopizott. Amit én ettem, ittam, az okozott nála gondot. Így elég nehéz volt rájönni. 1 éves koráig kizárólag csak szopizott, mert semmi mást nem volt hajlandó elfogadni. Szerencsére elég is volt neki az anyatej. 1 évesen is simán voltsk hurkái :) De a bőre rettenetsen csúnya volt. Neki is az arcán kezdődött, pici piros pöttyökkel, amik gennyesen kifakadtak. Majd a kézfeje, hajlatok... Nehéz volt kideríteni, mert abból kellett rájönnöm, hogy én mit eszek. Orvosok, védőnő, bőrgyógyász sokat nem segített. Végül 1 évesen csináltak neki vérvételből tesztet. Az a tojást kimutatta, a tejet nem. De próbáltam neki tejterméket adni, amire azonnal jelentkeztek a tünetek, ezért teljes tej és tojás mentes diétát tartottunk 2 éves koráig. Akkor sikerült visszavezetni a tejet. Elösször HA tápszer egy hónapi, nem volt tünet. Jöhetett a rendes tápszer, nem volt tünet. Aztán egy hónapig tejen kívül minden tejtermék, nem volt tünet, és atzán jöhetett a tej, és szerencsére az sem okozott gondot. A tojást még 3 évesen is kimutatták, így azzal még azóta se próbálkoztunk. Jövő nyáron lesz 4 éves, akkor csinálnak újra tesztet.

Nálunk a nehézség nem csak az volt, hogy abból kellett rájönnöm, hogy én mit eszek, hanem az is baj volt, hogy hiába nem merült fel a tej és tojás allergia lehetősége, nem csináltam jól a diétát. Akkor még nem írták ki minden boltban a pékáru összetevőit, így nem is gondoltam, hogy a legegyszerűbb kenyérben, de még a vizes zsemlében is van tej. Így én azt hittem tartom a diétát, és még sem javul. Igazán csak a vérvétel eredménye segített, meg amikor ő elkezdett eszegetni. Úgy sokkal könnyebben nyomon követhető volt, hogy mit eszik.

2016. nov. 27. 21:11
 12/13 domamama ***** válasza:
ja elfelejtettem, nálunk is volt fulladás, ami egészen asztmává alakult, szedett rá napi szinten gyógyszert, de ahogy kinőtte a tej allergiát, úgy az asztmát is.
2016. nov. 27. 21:16
 13/13 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszokat megegyszer! En mostantol nem adok a lanyomnak tejtermekeket. Meglatjuk elmulik-e az ekcema. Azert nektek utolso valszolo eleg durva ekcematok volt. Bizonytalan is vagyok, mert akiknek eddig az ekcema volt a tunet, azok mind durva ekcemarol szamoltak be. Nekunk van ket foltunk, es ennyi. Szeklet rendben. Fulladas sosem volt.
2016. nov. 28. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!