tejtermékek kései és óvatos bevezetése (bár nem biztos, hogy ezzel megelőzhető, csak csökkenthető a kockázat)
szoptatós anya kevés tejterméket (vagy semmit) ne fogyasszon
kezelése:
tejmentes diéta
2013. ápr. 12. 12:09
2/7 anonim válasza:
Feherje, vagy laktoz erzekenysegre gyanakszol? Nagyon nem mindegy. A sajat tejedrol, vagy tehentejrol van szo? Amennyiben laktoz erzekeny, annak a tuneteit, az elso valaszolo leirta. A dokinal kell kerni beutalot H2 kilegzesi tesztre. (ha nem csecsemorol van szo) A laktoz allergiat az okozza, hogy genetikailag, vagy bakterium okan nincs eleg laktan enzime, ami lebonthatna a laktozt. A vastagbelbe bontatlanul jut a laktoz, ezert hidrgenne es metanna alakul. (ez okozza a puffadast) A kilegzesi teszten eloszor fujni kell egy nagy levegot, majd kap egy jo eros tejcukor oldatot, es ujra fuj. Ennyi eleg is a kimutatasra. Laktoz mentes dieta szukseges, de lehet kapni laktaz komfort cseppet, amit a tejbe (vagy kefirbe es tarsaiba) cseppentve, majd 24 oran at varva laktozmentes tejet kapsz, amit mar nyugodtan ihat. Ha feherje erzekeny, az kicsit komolyabb orvosi kivizsgalast igenyel, es szigoru dietat.
2013. ápr. 12. 12:20
3/7 A kérdező kommentje:
sziasztok 11 hónaposak vagyunk és tápszereztunk elejibe csak nem nagyon birtam anyagilag es ezert döntötem a tehéntejnél maradtam 1 nek köhincselt és abba hagytam vetem neki a bolti tejet,de melette mindent megeszik de uttana azzal se nagyon birtam és visssza tértem a tehéntejre ismét de ma reggelre befuladt töle mert más baja végülis nincsen szépen növekedunk minden okés és a dr nö megvizsgálta és tejalergiára gyanakszik.kapot stodált,megspiropent meg sinlak tápszert.ezek a gyogyik mire jok?pénteken megyunk majd vissza ujra ja meg fehérböru és vérvétel is lesz álitólag vérszegény.
2013. ápr. 12. 12:56
4/7 anonim válasza:
Nem egeszen tiszta amit irsz. Nem birtad anyagilag a tapszert, de tejed nem volt? Aztan vettel neki, igazi tehentejet, utana sima boltban kaphato tehen tejet? Hany honapos koratol adtad neki ezeket?? A stodal homeopatias szer, kohoges csillapito, koze nincs semmilyen allergiahoz. A spiropent szinten kohoges csillapito. A tej erzekenyseg nem letezik! Vagy feherje, vagy laktoz erzekeny, de ezek kozul egyiknek sem tunete a kohoges! Voltal doktornonel, aki "feherjere gyanakszik", de nem vizsgalta ki, hanem felirt kohoges csillapitot?? Ennek semmi ertelme nincs.
2013. ápr. 12. 13:02
5/7 anonim válasza:
Azt nem mondta a "drnő" hogy 11hónapos gyereknek nem kéne tejet adni? Se boltit se másmilyent?
Amúgy igen, lehet hogy attól köhög, de ezt leginkább úgy lehet kideríteni, hogy elhagyod a tejet és minden tejszármazékot tartalmazó ételt az étrendjéből, és ha jól van, az már egy jel, utána megpróbálhatod visszaterhelni és figyelni hogy mi történik.
De a gasztroenterológus feladata, hogy ezeket elmagyarázza.
A vérteszt meg jó eséllyel nem mutat majd semmit, két éves kor alatt bizonytalan az eredménye.
első
2013. ápr. 12. 13:36
6/7 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen nem mond ö semmit de nem adok neki most már tejterméket és mikortol várható a javulás köhögésére értem?
2013. ápr. 12. 16:03
7/7 A kérdező kommentje:
nekem csak azt mondta semijen tejterméket ne adjak neki és felirta a tapszert meg a köhöges csillapitokat nem én tehetek rola hogy a dr no nem ert semmihez.akkor honnan deritsem ki mi a baj de most mar kizarom a tejterméket is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!