Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ez tejallergia lehet? Szerinte...

Ez tejallergia lehet? Szerintetek?

Figyelt kérdés

Koraszülött kisfiam az orvosunk szerint tejallergiás volt,mivel az arca néha ekcámás volt,de sehol máshol,éppen ezért hanyagoltunk minden tejes dolgot 1 éves korig.

Azt tudni kell,hogy soha nem volt más tünete,gondolok itt többek között arra,hogy hasmenés,véres széklet,étvágytalanság stb. ami még utaló jel lehet.

1 éves kora után elkezdtük a tejes dolgokat (joghurt,sajt,tejföl),de a tejet még továbbra sem.

Az arca két oldalt most nemrég piros lett megint olyan 100 ft-osnyi nagyságú.Nem tudom megítélni ekcéma-e.Több mint 2 hónapja eszik tejes dolgokat.

Akkor ez megint a tejallergia?Más tünete nincs,ahogy régebben sem volt.

Valaki jártas ebben a dologban?

2013. jan. 27. 13:10
 1/7 anonim ***** válasza:
az én lányomnál ugyanez van de ő még kisebb, engem is érdekel ki mit tud erről.
2013. jan. 27. 13:14
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szó szerint ugyanez volt a koraszülött kislányomnál. Egy nagyon piros száraz 100 Ft-osnyi folt volt a pofiján, máshol semmi. Áttértünk tejmentes tápszerre, elmúlt a folt, és másfél éves koráig semmilyen tejterméket nem kaphatott, csak lassan vezethettük be később. Szerencsére elmúlt, kinőtte.

Pontosan már nem emlékszem minden részletre, mert sok éve volt már.

2013. jan. 27. 13:47
 3/7 A kérdező kommentje:

Igen,a fiam is speckós tápszert kapott erre és még mindig issza este,mert az orvosa javasolta,hogy igya amíg elfogadja.

Másrészről nekünk az orvos mondta az 1 éves státuszon,hogy most már kezdjük el a tejes dolgokat.

Lehet nem jól döntött...

2013. jan. 27. 13:54
 4/7 anonim ***** válasza:
1.vagyok az én lányom mindig is hypoallergén tápszert evett, emellett jöttek ki a foltjai, viszont jó pár hét után el is múlt. pedig nem váltottunk tápszert. Nálatok milyen az a speckós tápszer? milyen fajta?
2013. jan. 27. 13:56
 5/7 A kérdező kommentje:

Novalac Allernova tápszert használunk 6 hós kora óta.

Laktózmentes és hidrolizált tejfehérjét tartalmaz.

Elég rossz ízű,de egy-két hét alatt megszokta és többet nem lett ilyen az arca mostanáig.

Eü.kiemeltre írta az orvosunk így 3 dobozzal 1025 Ft volt,ami azért elég jó árnak számított,de csak 1 éves koráig volt kedvezményes.

2013. jan. 27. 16:06
 6/7 anonim ***** válasza:

Az én lányom durván tejfehérjeallergiás, anyatej mellett, 3 hónaposan már véreset kakilt. Diétáztam vele én, majd később a ht-vel ő is, s amint tejes dolgot evett véletlenül (bölcsiben pl), az első tünete az arcán jött ki. A mi gasztroenterológusunk szerint az ételallergia első tünete mindig arcon jön elő, legyen az ekcéma, csalánkiütés, szájdagadás.

Érdemes lenne 3-4 hétre kiiktatni az étrendetekből a tejes dolgokat és ha elmúlik, komolyabb vizsgálatokat végeztetni (már azért is, hogy a tápszert továbbra is kedvezményesen kapjátok)

2013. jan. 27. 17:19
 7/7 anonim ***** válasza:
Nalunk is igy nyilvanult meg a tejallergia, hogy az arcan jelentek meg pottyok. Ha nem kapott semmilyen tejes dolgot akkor eltunt. Meg a HA-s tapszertol is baja volt. Most 2 evesen Pregomint kap es semmilyen tejtermeket.
2013. jan. 27. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!