Ez tejallergia lehet? Szerintetek?
Koraszülött kisfiam az orvosunk szerint tejallergiás volt,mivel az arca néha ekcámás volt,de sehol máshol,éppen ezért hanyagoltunk minden tejes dolgot 1 éves korig.
Azt tudni kell,hogy soha nem volt más tünete,gondolok itt többek között arra,hogy hasmenés,véres széklet,étvágytalanság stb. ami még utaló jel lehet.
1 éves kora után elkezdtük a tejes dolgokat (joghurt,sajt,tejföl),de a tejet még továbbra sem.
Az arca két oldalt most nemrég piros lett megint olyan 100 ft-osnyi nagyságú.Nem tudom megítélni ekcéma-e.Több mint 2 hónapja eszik tejes dolgokat.
Akkor ez megint a tejallergia?Más tünete nincs,ahogy régebben sem volt.
Valaki jártas ebben a dologban?
Szó szerint ugyanez volt a koraszülött kislányomnál. Egy nagyon piros száraz 100 Ft-osnyi folt volt a pofiján, máshol semmi. Áttértünk tejmentes tápszerre, elmúlt a folt, és másfél éves koráig semmilyen tejterméket nem kaphatott, csak lassan vezethettük be később. Szerencsére elmúlt, kinőtte.
Pontosan már nem emlékszem minden részletre, mert sok éve volt már.
Igen,a fiam is speckós tápszert kapott erre és még mindig issza este,mert az orvosa javasolta,hogy igya amíg elfogadja.
Másrészről nekünk az orvos mondta az 1 éves státuszon,hogy most már kezdjük el a tejes dolgokat.
Lehet nem jól döntött...
Novalac Allernova tápszert használunk 6 hós kora óta.
Laktózmentes és hidrolizált tejfehérjét tartalmaz.
Elég rossz ízű,de egy-két hét alatt megszokta és többet nem lett ilyen az arca mostanáig.
Eü.kiemeltre írta az orvosunk így 3 dobozzal 1025 Ft volt,ami azért elég jó árnak számított,de csak 1 éves koráig volt kedvezményes.
Az én lányom durván tejfehérjeallergiás, anyatej mellett, 3 hónaposan már véreset kakilt. Diétáztam vele én, majd később a ht-vel ő is, s amint tejes dolgot evett véletlenül (bölcsiben pl), az első tünete az arcán jött ki. A mi gasztroenterológusunk szerint az ételallergia első tünete mindig arcon jön elő, legyen az ekcéma, csalánkiütés, szájdagadás.
Érdemes lenne 3-4 hétre kiiktatni az étrendetekből a tejes dolgokat és ha elmúlik, komolyabb vizsgálatokat végeztetni (már azért is, hogy a tápszert továbbra is kedvezményesen kapjátok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!