A 4 éves kislányom folyamatosan taknyos?
Amióta bejött ez az ilyen-olyan idő folyton taknyos és ez a jó kis zöld takony jön ki a kislányomnak!!
Nem szeretnèk antibiotikumot adni neki!!
Ha Sinuprtetet adok neki,az jó?
Szèpen fujja az orrát , azzal nincs baj!!Tehát oldódik a váladèk !
Ezen kívül más baja és tünete nincs!
Ki mit csinál ilyen taknyi időben ?
Milyen váladékoldó vált be?
Köszönöm szépen
Nálunk a Sinupret még annyit se ér, mint a tiszta víz, értem ezt a még áttetsző váladékra. Amikor már zöld, az bakteriális fertőzés, orvoshoz kell vinni a gyereket, hogy ellenőrizze a fület, homloküreget, stb. Ha kizárólag a zöld takony a tünet, akkor még nem valószínű, hogy antibiotikumot ad rá, de ha a szemet, fület, homloküreget, stb. érinti, akkor kell kapni. Milyen vizsgálatra gondolsz, mit nem végez el, mielőtt felírná?
(Elvileg 4 éves gyerekek már szépen tudnak orrot fújni. Az enyém is tud. Az orrszívás azonban annyival hatékonyabb még ebben a korban is, hogy ég és föld a különbség sokszor. Én ilyen esetekben mindig szívom is az orrát.)
Az az igazság hogy amikor taknyos kb az első 2 nap áttetsző a váladék és utána lesz sargás zöldes!
Orrát fujja,szívni nem engedi!!
Mert azt hogy megnézi a torkát és meghallgatja a tüdejét az nem ér semmit, ha venne talán torokmintát egyből kiderülne ha lenne valamilyen baci és legalább célirányosan adna rá antibigyót😉!
Nem pedig hát ez jó lesz felírjuk a legdrágabbat!!😈
Az enyém gyerek 6 éves, és azóta többé-kevésbé folyamatosan taknyos, hogy 2 évesen bölcsibe került.
Én különösképpen nem foglalkozok már vele. ha nem zavarja, és más baja nincs, akkor elég, ha fújja, néha otthon átmossuk tengervizes orrspray-vel, de ennyi.
Nálunk amúgy kiderült, hogy allergiás, a lordestin sokat segít. Időnként kúraszerűen mometasone orrspray.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!