Darázscsípés allergiás reakció? Tapasztalat?
3 éves fiamat bármi megcsípi, elég durván megdagad. Ilyenkor kenem Fenistillel, meg adom a Cetirizin cseppet.
Nem csípte még meg darázs, ezért nem tudom, de mi van, ha allergiás rá?
Akkor mi történik? Mennyire durva és gyors a fulladás vagy bármi? Mert nálunk kb 0.5-1 óra, mire a mentő kiér (pedig Pest agglomeráció).
Ma volt dokinál a férjem a gyerekkel, az ovi igazolás miatt. Ő írt valamit receptre allergia esetére, de csak 1-et lehet. Akkor azt vinni kell minden nap az oviba meg haza? Mert azt kérdeztem, ők csak Calciumot itatnak, meg ecettel borogatnak...
Akiknek allergiás a darázscsípésre a gyereke, ti hogy csináljátok?
Igen, mások is mondták már.
De nem akkor szeretnék szembesülni az allergiával, amikor már dagad a gyerek, és fulladozik...
Inkább ne legyen rá szükség, de nyugodt vagyok, hogy baj esetén van nálam megoldás.
Kálciumot felejtsd el, allergia esetén placebo és értékes időt vesztesz vele.
Ha csípés van, minél hamarabb orvos, akár felnőtt háziorvos is - még mindig jobb, mint a szomszédtól kapott fals infók.
Orvosnak vagy ügyeletnek kell lennie a közelben, úgyhogy oda vigyétek be azonnal, ha ilyen van.
Köszönöm, 5-ös. Nekünk is Cetirizin cseppet adott a doki, meg van itthon Fenistil gél.
És a Cetirizin olyan gyorsan hat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!